Barsebäcks Robin Petersson spelar bra på T Golf & CC på Mallorca. FOTO: Getty Images

Challengetouren

Tourfinalen: Robin Petersson i ledarboll

Fyra svenskar är topp tolv i Challengetourfinalen på Mallorca inför sista dagen. Robin Petersson går ut i ledarboll.

Text: Bo Steffensen • 2020-11-21

Barsebäcks Robin Petersson gör sitt första år på Challengetouren. Han tog sig till en kategori 9 via kvalskolan förra året.

Till tourfinalen på Mallorca, där de 45 bästa på rankingen får spela, kom Robin Petersson in som näst siste man. Han var visserligen 51 på rankingen inför tävlingen men ett antal återbud öppnade dörren.

Nu går Robin Petersson ut i ledarboll den sista dagen av tävlingen. Efter 73–66–66 är Robin Petersson –8 totalt, delad trea och två slag efter ledande tysken Alexander Knappe (–10).

– Det hade självklart varit väldigt roligt att vinna och avsluta denna något konstiga säsong på ett sådant sätt. En vinst innebär så klart en del pengar men även vinnarkategori på CT, vilket också kan ge några fler starter på Europatouren nästa år. Om jag har tur, säger Robin Petersson till Svensk Golf. 

På grund av pandemin tappar ingen på Europatouren sitt kort i år, det blir heller ingen kvalskola och på Challengetourens ranking gäller det därför att sluta topp fem för att få vissa möjligheter att spela på Europatouren nästa år.
Eftersom förstapriset på Mallorca är 62 000 euro hade, i princip, alla i finalfältet en matematisk chans att knipa en topp fem. men det gäller att det stämmer med andra spelares placeringar.

– Oavsett hur det går är jag ändå nöjd. Jag tänkte att om jag kan ta mig till tvåsiffrigt under par så har jag presterat bra, och jag ligger bra till för att göra det i morgon. Spelet känns bra och spelar jag likadant i morgon som jag gjorde i dag blir jag svårstoppad. Jag ska bara gå ut och njuta av det fina vädret och förhoppningsvis spela bra golf, säger Robin Petersson.

Det är fler svenskar som har chans på segern. Fyra stycken ligger topp 12.

D3) Robin Petersson, Christoffer Blomstrand (–8).
D7) Björn Hellgren (–6), som vi intervjuade efter fredagens spel.
D12) Jens Dantorp (–5)

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2020-11-21
TournyttChallenge TourRobin Petersson
Scroll to Top