Sydafrikaner brukar göra bra ifrån sig på hemmaplan. 20-årige Wilco Nienaber har bäddat väl inför sista dagens spel i Johannesburg. FOTO: Getty Images

Europatouren

Unge Nienaber bombar på – första titeln i sikte

Sydafrikanske rookien Wilco Nienaber har hugg på sin första Europatourseger. Lemke och Sjöholm är bra med.

Text: Bo Steffensen • 2020-11-21 Uppdaterad 2020-11-21

Dansken Joachim B Hansen och unge hemmaspelare Wilco Nienaber har en lucka i toppen av Joburg Open i Johannesburg inför sista dagen.

Nienaber (–16) är ett slag före Hansen (–15). Fyra spelare delar tredjeplatsen, på –11.

Varken Nienaber eller Hansen har vunnit på Europatouren. På söndagen har de chansen.

Joachim B Hansens putter var stekhet. De första nio hålen gick han på 29 slag (sex under par) efter en eagle, fyra birdies och fyra par. De sista nio blev lite ljummare men –7 för dagen lyfte Hansen till andra plats.

Wilco Nienaber, född 2000, gör sitt första år som proffs.

Han var rankad som Sydafrikas bäste amatör förra året och slår långt. På lördagen visade han det genom att, bland annat, driva bollen till greenkant på ett 345 meter långt par 4 och slå drive, wedge på ett 500 meter långt par 5.

Nienaber kom in på 67 slag, fyra under för dagen.

Niklas Lemke och Joel Sjöholm, som båda tränar på Hills i Mölndal, fortsätter att spela bra.

Lemke hade sex hål kvar från rond två att spela tidigt på lördagsmorgonen. Han gick ut och gjorde fem birdies och ett par och avancerade upp till en femteplats innan det var dags att gå ut igen.

Lemke hade inte riktigt samma flyt på tredjevarvet. Han gick runt på par och ligger delad tia (–8 totalt) inför sista dagen.

Precis som Lemke jagar Joel Sjöholm en topp 60-plats på rankingen. Det är det som krävs för att få spela tourfinalen i Dubai.

Sjöholm, som började säsongen med en andraplats i Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek i december (dit touren återvänder nästa vecka), ligger 72 på rankingen just nu.

På lördagen var han bogeyfri, fyra under par och klättrade 27 placeringar på ledartavlan. Sjöholm är –6 totalt (D21) och har, precis som Lemke, en topp 10 inom räckhåll.

Ledarbollen slår ut 12.30 på söndagen, svensk tid.

11.13: Joel Sjöholm.

11.35: Niklas Lemke.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2020-11-21
TournyttEuropean TourJoburg OpenJoel SjöholmNiklas LemkeWilco Nienaber
Scroll to Top