Matt Wallace och hans vikarierande caddie under den första ronden av veckans tävling. Foto: Getty images

PGA Tour

Wallace i ledning med ny putter och vikarierande caddie

Man ska inte vara rädd för förändring. Ibland kan ett nytt putterhuvud vara just det som krävs för att komma igång på greenerna.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-20 Uppdaterad 2020-11-20

Jeffery Cammon arbetar till vardags som utprovare av utrustning på Sea Island Resort, där veckans PGA Tour-tävling spelas. Där jobbar han även den här veckan, men arbetsuppgifterna har förändrats. Från att ha anpassa skaft och klubbhuvuden till oss glada amatörer till att nu hjälpa Matt Wallace på touren.
Än så länge ser han ut att göra ett utomordentligt arbete, med tanke på att spelaren som anlitat honom är i delad ledning.

Cammon blev tillfrågad att ta jobbet efter att Wallace ordinarie caddie insjuknat i covid-19 under måndagen. Engelsmannen valde därför en person med lokalkännedom. Även om han kanske inte utnyttjade den kunskapen allt för mycket…
– Jag sa till Cammon att jag inte behöver någon hjälp. Att jag ställer frågor och vill ha så raka svar som möjligt. Det fungerade bra idag. Jag frågade om vinden var mer till vänster än hjälpande på ett hål. ’Japp’, svarade han och det var allt. Det var väldigt simpelt, jag slog också bollen väldigt bra och puttade ännu bättre, sa Wallace efter ronden.

Men som om en ny caddie inte var nog beslutade sig Wallace för att göra ytterligare en förändring inför veckans tävling. Han bytte modell på puttern och, tja, se så stor skillnad en liten detalj kan göra.

Under torsdagen tjänade han 4,44 slag mot fältet på greenerna (tredje bäst). Han satte tre puttar över 4,5 meter, med en tiometers för par på det avslutande hålet inkluderat. Den stora putterskillnaden? Han bytte till ett putterhuvud utan siktlinje på toppen.
– Min puttning har inte varit som den ska vara och har varit den del av spelet som krävt mest arbete. Jag valde en utan siktlinjer och rullade bollen riktigt bra. Att hitta tillbaka till puttningen har varit riktigt skönt den här veckan, sa Wallace.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-20
TournyttMatt WallacePGA TourTournytt
Scroll to Top