Andy Ogletree blir proffs. Detta efter att han blev bäste amatör i Masters Tournament. Foto: Getty images

Tournytt

Bäste amatör i The Masters – nu blir han proffs

Andy Ogletree tar steget ut från amatörgolfen mot nya utmaningar som proffs.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-20

Andy Ogletree valde var han skulle slå sina sista golfslag som amatör med omsorg. Under torsdagen meddelade den unge amerikanen att han nu väljer att bli professionell, vilket innebär att han avslutar sin amatörkarriär genom att bli bäste amatör i Masters Tournament.
– Min amatörkarriär var fantastisk och förra veckans Masters är den perfekta avslutningen, sa han i ett meddelande under torsdagen.
– Jag har haft så mycket roligt, träffat så många fantastiska människor och jag har många otroliga minnen, men det är dags för mig att testa mitt spel på en ny nivå mot de bästa i världen.

Ogletree sköt tre ronder på par eller bättre på Augusta National förra veckan och slutade till slut delad 34:a.

Som bäst var Ogletree rankad fyra på amatörrankingen och hans stora genombrott kom genom segern i US Amateur 2019. 22-åringen meddelade också att han direkt som proffs skrivit på sponsoravtal med Titleist, Peter Millar, International Golf Logistics och två lokala företag från hans hemstat Mississippi.
När han väl gör sin proffsdebut återstår att se. Men för hans egen skull lär han försöka göra det bästa av chanserna han får, utan kort på PGA Tour tillåts han nämligen endast spela sju tävlingar på touren via inbjudan, och i dem måste han spela ihop ett stort antal FedEx Cup-poäng.
– Den här sporten har tagit mig till många ställen redan. Jag längtar efter att få se var den tar mig i framtiden.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-20
TournyttAndy OgletreePGA TourTournytt
Scroll to Top