PGA Tour har ändrat en regel, delvis på grund av ett nytt sponsorskap. Foto: Getty images

Regeländring

Sponsrande massageverktyg tillåts användas under tävling

Några veckor efter att PGA tour blivit sponsrade av Hyperice tillåts nu deras produkter under tävling.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-19

Under tisdagen meddelade PGA Tour att spelarna från och med veckans RSM Classic får ta hjälp av ett massageverktyg på banan. Touren syftar främst på den typ av massgemaskin som ”slår” ut knutar och mjukar upp muskler. I ett brev alla spelare fått, som Golf Digest fått tag på, står det att det endast är tillåtet av medicinska skäl alternativt för att stretcha ut ömma muskler.
”Användande att en återhämtningsapparat ska inte försena spelet, användas med hänsyn till andra medspelare och endast användas av medicinska skäl”, skriver touren om den nya lokala regeln som alltså gäller från och med idag, torsdag.

Om detta har att göra med att PGA tour nyligen skrev ett avtal med Hyperice, en av de ledande tillverkarna av just den här typen av maskiner, undrar du? Självklart, men bara delvis (bered dig på reklamigt citat).
”PGA tour är dedikerade att skydda spelarnas hälsa, föra sporten framåt och förespråka optimala prestationer. Vårt partnerskap med Hyperice är en del av initiativet och vi ser fram emot att se fördelarna som den här världsklassteknologin kommer ge våra spelare, både inom träning och under spelet på banan”.

Hur ofta den här typen av maskin kommer att användas är oklart. Men den skulle möjligtvis kunna göra att skadade spelare kan fullfölja en tävling istället för att dra sig ur den. Alla spelare på touren kommer att få en av de här maskinerna och kanske är detta början på en era av mjukare muskler ute på PGA tour.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-19
TournyttJay MonahanPGA TourTournytt
Scroll to Top