Rickie Fowler har ännu inte lyckats kvalificera sig för nästa års Masters Tournament. Foto: Getty images

Tournytt

Flera stora stjärnor riskerar att missa nästa Masters

Ska Rickie Fowler få en plats i nästa års Masters Tournament? Han kan behöva leverera några fina resultat för det.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-19

De senaste nio åren har Rickie Fowler varje december fått ett brev från Augusta National som välkomnar honom till Masters Tournament andra helgen i april. Det är dock inte helt säkert att så blir fallet i år.

Efter att ha slutat delad 29:a i The Masters tappade han två platser på världsrankingen till position 48. Därmed riskerar han att hamna utanför topp-50-placeringen i världen vilket krävs för att få en inbjudan till The Masters.
Du kan också förstås få en inbjudan på andra sätt, såsom att vinna en PGA Tour-tävling eller ta dig till FedEx Cup-finalen, men inget av detta lyckades Rickie Fowler med under året.

Detta gör att han har två tävlingar på sig, veckans RSM Classic och sedan Mayakoba Classic, att säkra en plats topp 50 i världen. Två andra kända spelare som riskerar att missa majorn är Ian Poulter och Lee Westwood. Båda spelar därför veckans RSM Classic.

En spelare som är på andra sidan 50-strecket är Kevin Streelman, som rankas 51:a. Även han deltar i veckans tävling med förhoppningen att han ska ta sig in på rätt sida lagom till årsavslutningen.

Redan nu är 73 spelare kvalificerade till nästa års Masters Tournament och ytterligare sex spelare inom topp 50 ser ut att sitta säkert med tanke på hur få tävlingar som återstår. Av dessa bland annat Matt Kuchar som är rankad 32:a och Justin Rose som är rankad 28:a i världen.

För européer finns möjligheten att göra en spurt då det återstår fyra tävlingar på European Tour. Tre i Sydafrika och sedan finalen i Dubai.

Som det ser ut just nu är Henrik Stenson ende svensk i nästa års Masters Tournament. Han har kvalat in via sin majorseger 2016.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-19
TournyttEuropean TourIan PoulterKevin StreelmanLee WestwoodPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top