Solheim Cup-laget från 2019. Foto: Getty images

Tournytt

Solheim Cup flyttar på grund av Ryder Cup

Från och med 2024 kommer Solheim Cup åter spelas på jämna år, som de gjorde första upplagorna.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-17

På grund av covid-19 har många, för att inte säga de flesta, tävlingar fått flytta på sig eller förändra sin schemaläggning den senaste tiden. Svenska Scandinavian Mixed ställdes in helt, precis som The Open och Evian Championship gjorde. De flesta tävlingarna som skulle spelas i våras bytte plats eller bokades av.

En tävling som flyttades fram var Ryder Cup.
Från och med nu ska lagtävlingen spelas på udda år, alltså 2021, 2023 och så vidare. Detta gör att man nästa år kommer att ha både Ryder Cup och Solheim Cup samma år. Detta är förstås inte helt perfekt, sett till publik och tv-tittare. Därför kommer man att från och med 2024 spela Solheim Cup på jämna år, detta eftersom Ryder Cup flyttat på sig.

Till dess kommer vi golfnördrar dock ha två riktigt fina höstar, både 2021 och inte minst 2023. Då kommer Solheim Cup spelas i Spanien veckan innan Ryder Cup spelas i Italien. Där har du två semesterveckor att boka in…
– Med världens alla förflyttningar i scheman på grund av omständigheterna känner vi att det vore bäst för Solheim Cup att flytta våra starter så att vi inte arrangerar vår tävling samma år som Ryder Cup, säger Dennis Baggett, chef för Solheim Cup, i ett pressmeddelande.
– När tävlingen återgår till USA 2024 har jag inga tvivel om att fans kommer ha möjligheten att hylla de bästa kvinnliga golfarna från USA och Europa.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-17
TournyttSolheim CupTournytt
Scroll to Top