Justin Thomas är säkert på att han en dag bär den gröna Masterskavajen. Foto: Getty images

The Masters

Thomas vill ha revansch: ”Säker att jag kommer vinna”

April kan inte komma snabbt nog för Justin Thomas, som vill ha ett nytt försök att vinna den gröna kavajen.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-16

Justin Thomas var i delad ledning efter två spelade varv. Men han lyckades inte gå hela vägen i årets Masters. Till slut blev det en fjärdeplats för amerikanen, som efteråt var relativt nöjd, då spelet inte var det bästa.
–  Det var lånt ifrån mitt bästa spel så att sluta fyra är väl positivt. Jag fortsätter att bli bättre här, sa Thomas efter sin finalrond på Augusta National.

Den känslan, att alltid bli bättre, kan leda till något stort. Justin Thomas är säker på att han till slut kommer att vinna Masters Tournament i karriären. Frågan är bara när det ska ske.
– Jag är väldigt säker på att jag kommer vinna här vid något tillfälle. Jag är väldigt bekväm här, jag måste bara bli lite bättre på att scorea lågt.

Spelet var under veckan på plats för Justin Thomas utöver en – på Augusta National inte minst – väsentlig del: Puttningen.
Han var den tionde längsta spelaren, det var bara fem spelare som träffade fler greener och han var fjärde närmast av spelarna till hålen när han väl landade på greenerna.

Men där hade han problem. Puttningen var ojämn och det syns inte minst i statistiken över satta puttar fem till tio fot från hål, där rankades han 41:a. Under lördagens rond blev det bogeys på hål 12, 14 och 15 för att därmed ta honom sex slag ifrån ledande Dustin Johnson. En 70-rond på söndagen räckte inte ens nästan till seger, men väl en fjärdeplats – hans bästa placering i The Masters. Förhoppningsvis kan han putsa det resultatet ytterligare i april, nästa gång vi får se honom och hans tourkollegor på Augusta Nationals böljande gräsytor.
– Jag önskar att den tävlingen startade imorgon, om vi säger så, sa en revanschlusten Justin Thomas efter att han avslutade årets annorlunda novemberupplaga.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-16
TournyttAugusta NationalJustin ThomasThe MastersTournytt
Scroll to Top