Henrik Stenson har haft det tufft ute på golfbanorna 2020. Foto: Getty images

PGA Tour

Stenson spelar igen i veckan – så ser hans årsavslutning ut

Det är fortsatt tungt för Henrik Stenson ute på golfbanorna. Men han ger inte upp, redan i veckan hoppas han studsa tillbaka.

Text: Jesper Johansson, Martin Strömberg • 2020-11-16

Det ville sig inte för Henrik Stenson i The Masters. På Augusta National fick han inte till spelet och det resulterade i hans blott femte missade kvalgräns i majorn på 15 starter. Efter att ha gått runt på 71 slag under torsdagen såg det till en början ut som att han var bra placerad för att spela alla fyra varv av Masters Tournament. Men under den andra ronden tappade Stenson tyvärr.

Med fyra bogeys och två birdies gick han till slut runt på 74 slag under andravarvet och missade därmed cutten med ett slag.
– Om man lirar på 50 procent av sin kapacitet får man kriga kring cutten varje vecka och det har ju gått sådär lite för många tävlingar på sistone, säger Stenson till Svensk Golf.
– Jag kämpade på rätt bra med det liret vi hade men det är ju inte vad vi vill tävla med. Jag hade kunnat göra det enklare men några dåliga pitchar resulterade i bogeys på hål 10 och 11 och en missad birdiechans på 15:e hålet.

Henrik Stenson säger att det är det långa spelet som ställer till det för honom. För många opåkallade misstag per varv gjorde att han inte kunde skjuta så lågt som hade krävts. Han lyckades visserligen rädda upp det mesta, då han gjorde färre bogeys än snittet i tävlingen. Problemet med misstagen var att de uteslöt birdies – vilket förstås är avgörande, inte minst på en majorbana där gränsen mellan par och bogey inte sällan är ganska hårfin.

Men svensken är ingen som ger upp. Stenson spelar igen redan den här veckan i RSM Classic på PGA Tour.
– Vi lirar i Sea Island nästa vecka så det är bara att ta nya tag. Sedan blir det Dubaifinalen som sista vecka, säger Stenson.


Text: Jesper Johansson, Martin Strömberg • 2020-11-16
TournyttAugusta NationalEuropean TourHenrik StensonPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top