Cameron Smith hade en fin vecka i Augusta, Georgia. Foto: Getty images

The Masters

Im och Smith med rejäla kliv på världsrankingen

Även om det inte blev en seger för varken Cameron Smith eller Sungjae Im kan de se tillbaka på helgens Masters Tournament med glädje.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-16

Det blev ingen seger för varken Cameron Smith eller Sungjae Im under årets sista herrmajor. Ingen av dem kunde rå på den överlägsne segraren av Masters Tournament, Dustin Johnson.
Men deras delade andraplats på Augusta National hade gott om fördelar ändå. De båda vann över 10 miljoner kronor och de säkrade dessutom en plats i nästa års major.

En annan fin bonus för spelet på Allister MacKenzies gamla bana syns på världsrankingen. Med ett stjärntätt startfält var många poäng på spel och det här fick de båda ta del av med sin fina placering.

Sungjae Im klättrade från plats 25 till 18 i världen, vilket innebär att han är topp-20 i världen för första gången.
Cameron Smith var rankad 45:a i världen inför tävlingen. Nu är han på plats 27.

I toppen av ledartavlan tog Rory McIlroy över Collin Morikawas fjärdeplats och Webb Simpson passerade Bryson DeChambeau. Dessutom tog sig Patrick Cantlay förbi Tyrrell Hatton.

Här är toppen av världsrankingen:

Med svenska ögon sett var veckan som passerade inte speciellt ljus. Henrik Stenson är vår högst rankade spelare men han tappade från plats 54 till plats 61 på rankingen. Så lågt har han inte rankats sedan 2012.

Här är svensktoppen:


Text: Jesper Johansson • 2020-11-16
TournyttCameron SmithSungjae ImThe MastersTournytt
Scroll to Top