Justin Thomas gillar inte tystnaden på Augusta National. Foto: Getty images

The Masters

”Publiklöst Augusta till DJ:s fördel”

Publikvrål är förknippat med Augusta National. Men under årets upplaga har det ekat tyst i tallkorridorerna. Detta är till Dustin Johnsons fördel, menar Justin Thomas.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-15

Utöver förra veckans PGA Tour-tävling har de bästa spelarna i världen inte tävlat inför publik sedan i mars. Spelarna har både tyckt om det och klagat då tävlingsnerven inte har varit enkel att hitta. En söndag på Augusta National är förknippat med mycket, inte minst publiken och jublen som ekar mellan trädkorridorerna. Något sådant kommer vi dock inte få se i årets sista major.
– Det är en ganska avgörande sak att det inte är någon publik här. Det hade varit en stor fördel för oss som försöker jaga ikapp Dustin Johnson, sa Justin Thomas efter sitt tredjevarv.

Justin Thomas hade under lördagen en helt okej bra rond på gång innan han i slutet gjorde bort sig med för många bogeys. Därför är han nu sexa och tio under par. Det innebär att han är sex slag bakom Johnson, med arton hål kvar att spela. Om publiken hade varit på plats hade det kunnat sätta lite press på världsettan, menar Thomas.
– Det blir svårare att spela när man hör att birdies och eagles görs på alla möjliga ställen. Tyvärr är det inte så imorgon men det är inte mycket vi kan göra åt det.

Oavsett om publiken jublar eller inte kommer Dustin Johnson ha en stor fördel inför det avslutande varvet. Amerikanen är nämligen 16 under par och i en fyra slag stor ledning framför trion Abraham Ancer, Cameron Smith och Sungjae Im.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-15
TournyttAugusta NationalDustin JohnsonJustin ThomasThe MastersTournytt
Scroll to Top