Abraham Ancer ser fram mot möjligheten att skriva historia under söndagen på Augusta National // Foto: Getty Images

The Masters

Ancer om jakten på DJ: “Tacksam uppgift”

Mexikanen kan skriva historia som Mastersdebutant.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-15 Uppdaterad 2020-11-15

Många har redan räknat in Dustin Johnsons första Mastersseger efter att världsettan kopplat greppet via en 65-rond på lördagen.

Men även om fyra slag låter mycket vet vi av historien att de kan försvinna snabbt på Augusta National.

Och den mexikanska Mastersdebutanten, Abraham Ancer, har långt ifrån gett upp hoppet.

– Det är en tacksam uppgift, men en svår uppgift. Man vet att man måste göra många birdies och skjuta en låg score. DJ har varit i den här situationen många gånger och spelar han som han gjort hittills i tävlingen så blir det snudd på omöjligt att nå honom. Men det är en bana som man måste ha tålamod på och det kan gå lika fort åt båda hållen.

Ancer till hör gruppen av tre spelare som delar andraplatsen på 12 under par och spelar alltså ledarboll redan vid sitt första besök på Augusta National.

– Jag gillar banan och känner mig bekväm från tee, med linjerna och hur man behöver spela. Det är en bana där det hela tiden lönar sig att missa på rätt ställen och där man måste ha stort tålamod.

Om Abraham Ancer skulle lyckas vinna Masters på söndagen skulle han bli den blott tredje spelaren i historien att lyckas ta en grön kavaj i sitt första Masters, och den första på 41 år.

De tre tidigare är Horton Smith i den första upplagan 1934, Gene Sarazen året efter och senast Fuzzy Zoeller 1979, som besegrade Tom Watson och Ed Sneed i ett särspel.


Text: Martin Strömberg • 2020-11-15
TournyttAbraham AncerAugusta NationalDustin JohnsonFuzzy ZoellerGene SarazenHorton SmithPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top