Henrik Stenson går en kamp mot Augustan National och sitt eget spel för att få jobba helg i årets sista major // Foto: Getty Images

The Masters

Stenson jagar kvalgränsen: “Inte snyggt från tee till green”

Henrik Stenson behöver birdies under lördagsmorgonens fortsättning på andra ronden för att spela vidare i helgen.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-14

Enda svenska deltagaren i årets Masters, Henrik Stenson, fick ingen enkel resa andra dagen på Augusta National. När spelet bröts på grund av mörker hade Stenson hunnit till banans fjärde hål (Stensons 13:e för dagen) och är två över par för dagen.

– Det är inte mycket att säga, jämna plågor. Det är noll självförtroende i det långa spelet, det är ju inte snyggt från tee till green, summerade Stenson spelet för TT:s utsända.

Han inledde dagen på det tionde hålet på ett under par efter första dagens 71:a, men redan efter två hål på fredagen var Stenson istället ett över par. Svensken missade green på både hål 10 och 11 och chipparna rann iväg lite, parputtarna smet förbi och det blev två raka inledande bogeys.

– Får man en taskig start med två bogeys så behöver man ju göra någonting på 13 eller 15, sa Stenson till TT. Man kämpar ju alltid för att klara kvalgränsen när man ligger däromkring, det ligger väl i ens DNA att göra det. Men det viktigaste är egentligen att vi kan hamna på någorlunda rätt spår med spelet, och det gör vi tyvärr inte.

Det blev “bara” par på de två relativt birdievänliga par-femmorna, 13 och 15, och trots vettiga birdiemöjligheter även på hål 14 och 16 ville bollen inte i hål. När Stenson bommade utslaget höger på 18:e med bogey som följd innebar det att han med stor sannolikhet var tvungen att gå första nio (Stensons sista) minst två under par, kanske tre.

Och den första välbehövliga birdien kom också efter en tvåputt från bakkanten av green på andra hålet. På trean räddade han sedan par snyggt efter att ha missat ett järn från tee ut i skogskanten till höger.

Och Syenson hade inte gett upp hoppet när han talade med TT.

– Vi har ju åttan kvar som alltid är en viss birdiechans och nian kan också ge en birdie. Men det spelar ingen roll hur lätt ett hål är om man inte slår några vettiga slag. Vi får se om vi kan göra en birdie eller två, i annat fall är det inte mer att göra åt saken.

Stenson är just nu på en delad 61:a plats inför avslutningen av andra rundan tidigt på lördagsmorgonen och de 50 bästa plus delningar får sedan spela vidare.

I ledningen finns mexikanen Abraham Ancer, Cameron Smith från Australien, och amerikanerna Justin Thomas och Dustin Johnson.

De fyra är nio under par och ett slag före ytterligare en kvartett på åtta under par.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.
Text: Martin Strömberg • 2020-11-14
TournyttAbraham AncerAugusta NationalCameron SmithDustin JohnsonHenrik StensonJustin ThomasThe MastersTournytt
Scroll to Top