Phil Mickelson var mycket nöjd med sitt långa spel efter andra ronden av Masters men mindre belåten med sin puttning // Foto: Getty Images

The Masters

Mickelson: “Driver bollen som en hingst”

Men "Lefty" sågar sin puttning i jakten på fjärde gröna kavajen.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-14

Phil Mickelson har många fantastiska egenskaper som golfspelare.

Raka drives är dock möjligen en av de saker man normalt sett inte i första hand förknippar med “Lefty”.

Men efter två ronder av årets upplaga av Masters var Mickelson snudd på euforisk när han beskrev sitt spel från tee med sin driver som under Masters mäter 47,5 tum.

– Jag slår bollen exceptionellt bra, driver bollen som en hingst. Tyvärr har jag puttat horribelt, men jag ska fixa den detaljen till morgondagen och då har jag chans att vinna, förklarade Mickelson efter sin 70-rond på fredagen.

Mickelson har som bekant tre segrar på Augusta sedan tidigare och vann Gröna kavajer 2004, 2006 och 2010. Gissningsvis gav Tigers seger ifjol ny energi åt Phil Mickelsons drömmar om ännu en och sällan har man sett Mickelson så energisk och uppumpad som efter rond två.

Han är just nu delad 19:e och bara fyra slag från ledningen.

– Jag har förmodligen lagt åtta, nio slag bara på greenerna och får jag gissa så är jag sämst i fältet när det gäller puttning. Det går inte att ge bort så många slag i den här tävlingen mot så många bra spelare men jag ska gå bort nu och se var problemet ligger och jag ska åtgärda det till i morgon. Jag har puttat bra tidigare i år.

Statistiken ger dock inte Mickelson fullt belägg för den massiva sågningen av närspelet. Han har 1,72 puttar/greenträff så här långt och det placerar honom någonstans i mitten av fältet, statistiken haltar på grund av att alla inte spelat klart andra ronden.

Klart bäst i fältet på greenerna är tyske fenomenet Bernhard Langer, som med sina tre under par blev den äldsta spelaren genom tiderna att klara kvalgränsen i The Masters. Tysken har bara behövt 1,44 puttar/greenträff under de två första ronderna.

Klart är dock att Mickelson träffat 75 procent av alla fairways (21/28) och att han snittat knappt 300 yards från tee, nästan utan rull, vilket placerar honom klart på den övre halvan i de kategorierna.

Och kanske kan han ta en fjärde grön kavaj, tio år efter den senaste, om han får ordning på sin puttning.
Text: Martin Strömberg • 2020-11-14
TournyttAugusta NationalPhil MickelsonThe MastersTournytt
Scroll to Top