Bryson DeChambeau kunde inte hitta sin boll efter att den pluggades i ruffen. Foto: Getty images

The Masters

Brysons enorma oflyt – boll försvann i ruffen

Bryson DeChambeau ser ut att lämna The Masters redan efter två ronder. På hål 3 under andravarvet hade han maximal otur.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-14

Bryson DeChambeau klev in på Augusta Nationals områden tidigare i veckan rak i ryggen och med bröstet utåt. På presskonferensen inför tävlingen pratade han om att par på banan för honom är 67 och inte 72, med tanke på hur långt han slår från tee.

Om så är fallet kommer Bryson DeChambeau kunna se tillbaka på en mycket misslyckad major med hans mått mätt. Under torsdagen gick han runt på 70 slag efter en allt annat än klinisk uppvisning med drivern.

Under fredagen inledde han på hål 1 och efter två hål var han ett under par för dagen med en birdie på tvåan, efter en monsterdrive som mätte 346 meter.

Sen kom hål tre, det listiga korta par 4-hålet, och vad som ser ut att vara rullgardinen för Bryson DeChambeau. Hans drive, i ett försök att nå hela vägen upp på green, seglade iväg till vänster och slog ner i ruffen cirka 5-10 meter från fairwaykanten. När han väl kom fram till vad han förmodade skulle vara ett halvbra läge upptäckte han att . . . bollen var borta.

På grund av regnet som fallit över Augusta National senaste dagarna har marken på många ställen blivit mycket blöt och mjuk. På grund av det pluggade sig amerikanens boll i ruffen och trots en dedikerad sökinsats gick den inte att hitta.

I de tillåtna tre minuterna letade DeChambeau, hans caddie, hans medspelare och deras caddies samt domare och funktionärer men utan lycka och DeChambeaus mardröm var ett faktum. Tyvärr för DeChambeaus del såg det på tv-bilderna ut som att alla letade lite på fel ställe. Istället för att försöka sätta upp bollen nära flaggan och göra ännu en birdie fick han skjuts av en domare tillbaka till utslagsplatsen, för att sätta en ny boll i spel.

Efter den här snöpliga händelsen hade Bryson DeChambeau svårt att studsa tillbaka. Det blev en trippel på hål 3. Det följde han upp med bogeys på både hål 4 och 5. Därefter blev det visserligen två birdies, men han gjorde också två bogeys till innan spelet blåstes av på grund av mörkret.

Med drygt fem hål kvar att spela är han ett över par på delad 61:a plats och ett slag utanför kvalgränsen, där den ligger just nu.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-14
TournyttAugusta NationalBryson DeChambeauThe MastersTournytt
Scroll to Top