Bernhard Langer blev den äldsta spelaren genom tiderna att klara kvalgränsen // Foto: Getty Images

The Masters

Äldst någonsin – Langer sex slag från ledning som 63-åring

"Det kan jag skåla för"

Text: Martin Strömberg • 2020-11-14

Superlativen börjar ta slut när man ska beskriva Bernhard Langer.

Under en andrarond där han fick jobba lite hårdare för scoren noterade han 73 slag efter att ha avslutat med en bogey på det 18:e hålet.

– Jag tror att jag vet ungefär hur man ska ta sig runt här, trots att jag har långa klubbor kvar. Men det är inte lätt, förklarade Langer.

Totalt är 63-åringen dock tre under par och med god marginal på rätt sida kvalgränsen och Langer blev därmed den äldste spelaren i Masters historia att ta sig vidare till helgens spel. Han är en dryg månad äldre än Tommy Aaron när denne klarade kvalgränsen under 2000-års upplaga.

Ett rekord som Langer verkligen värdesätter.

– Vad säger ni om det? Det kan jag skåla för, sa en nöjd Langer efter sin rond och utvecklade sina känslor:

– Det har varit så många fantastiska spelare med Jack Nicklaus och Gary Player med flera. Att få vara äldst av alla att klara kvalgränsen är verkligen en bedrift. Jag hoppas att jag kan vara med och njuta av den här platsen några år till.

Men de 26 hålen på en mjuk och kuperad Augusta National satte sina spår hos Langer.

Trots att han tränar regelbundet och håller sig i god form berättade han att det kändes ordentligt på slutet.

– Jag är helt slut i knäna, förklarade han.

Langer snittar hittills i tävlingen cirka 235 meter från tee och det är bara tre spelare som slår kortare. Men på pluskontot snittar tysken 1,44 puttar/greenträff, klart bäst i fältet före sydkoreanen Sungjae Im och amerikanen Patrick Reed.

Och oavsett vem han får spela med under helgen tror inte Svensk Golfs expert den här veckan, Robert Karlsson, att det kommer att störa Bernhard Langer.

– Langer har alltid spelat sitt spel oavsett vem han spelar med. Han märker inte om Tiger Woods går bredvid honom. Det kan vara Hulken och Tiger vid sidan och det spelar absolut ingen roll, berättar Karlsson, som spelat mycket med Langer genom åren.
Text: Martin Strömberg • 2020-11-14
TournyttBernhard LangerPatrick ReedPGA TourSungjae ImThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top