Dustin Johnson var en av de spelare som tog vara på de enkla förhållandena. Foto: Getty images

The Masters

Rond 1 i årets Masters – lättast någonsin

Mjuka förhållanden har gjort att årets Masters Tournament – hittills – är den enklaste upplagan någonsin.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-13

Aldrig tidigare har snittscoren på Augusta National varit så låg som den var under första ronden av årets Masters.

Det är mycket som är speciellt med årets Masters Tournament.

Sedan tävlingen spelades för första gången har det varit under april och mars. Med varma vårvindar, hög sol och vackra azaleor har spelarna vandrat längs Allister MacKenzies och Bobby Jones skapelse.

Men i år är det annorlunda. På grund av covid-19 spelas som bekant tävlingen i november. Höstfärger omger den vackra banan och vi får se den på ett helt nytt sätt utan publik. Men den sena starten på året har också ställt till problem för Augusta National Golf Club. En av de största bekymren under den första ronden var banans mjukhet.

Enormt mycket regn under torsdag morgon gjorde banan ytterst scorebar för världens bästa herrspelare. Och med de få soltimmar som Augusta, Georgia, har så här års kommer banan ha svårt att torka upp ordentligt. Detta trots klubbens mytomspunna ”sub air system”, som ska torka upp greenområdena underifrån.

Att det var lätt för spelarna under rond 1 kan man inte minst härleda till ledartavlan. Enligt journalisten Justin Ray var nämligen det första varvet av årets Masters det enklaste någonsin – innan cutten dras.

Snittscoren var 71,41 slag. Det tidigare rekordet var 71,71 från 1992. 24 spelare hade ett resultat på 60-talet, vilket är rekord för en Masters-rond. Det tidigare rekordet var 20 spelare som gått runt på 60-nånting under en golfdag på Augusta National.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-13
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top