Paul Casey är i ledningen efter att ha förbättrat sin inledningsrond med 16 slag jämfört med förra året // Foto: Getty Images

The Masters

Casey i ledning – 16 slag bättre än ifjol

Engelsmannen lämnade ändå ett par slag ute på banan första ronden av Masters.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-13 Uppdaterad 2020-11-13

Engelsmannen Paul Casey förklarade tidigare i år att han saknade publiken när tävlingsgolfen körde igång igen efter avbrottet på grund av coronapandemin.

Men efter sin inledande 65-rond på Augusta National berättade han att just på den här platsen fungerar det ändå.

– Visst saknar man publiken men det här stället skapar sin egen magi, spänning och energi. Jag har aldrig varit så glad att klara covid 19-testet som den här veckan, sa Casey efter sin fina inledningsrond, vilket var 16 slag bättre än ifjol då han inledde med 81 slag.

Casey inledde torsdagen med att sätta upp andraslaget till en och en halv meter på tionde hålet för en enkel birdie. Sedan gjorde han tvåputt-birdies på båda par fem-hålen på sista nio innan han slog dagens slag på andra hålet, hans elfte. En järnsexa upp till en normalt sett tuff pinnplacering uppe i vänstra hörnet på den stora greenen.

– Det slaget hade inte gått att slå i april. Nu tog det bara en studs och stannade, i april hade det studsat över green och rakt in i publiken, berättade Casey och förklarade samtidigt skillnaden i hur banan spelas i år jämfört med ett vanligt år.

Han fyllde sedan på birdiekontot på det sjätte hålet för att avsluta med tre raka par och 65 slag. Det tangerar Caseys bästa rond på Augusta och han leder tävlingen med två slag före Xander Schauffele och Webb Simpson, båda i klubbhuset, samt Justin Thomas, fem under efter tio hål.

– Det är sällan man kan säga det efter en rond här men det borde ha varit två, tre slag bättre. Men man ska inte vara girig och jag är jättenöjd med resultatet.

På grund av avbrottet på tre timmar tidigt på torsdagen är 44 spelare kvar ute på banan och får spela färdigt sina ronder under fredagsmorgonen. Bäst ute på banan är Justin Thomas på fem under par och Adam Scott, Dylan Frittelli och Matthew Wolff, alla fyra under par.

Följ ledartavlan genom att klicka på bilden nedan.Text: Martin Strömberg • 2020-11-13
TournyttAdam ScottAugusta NationalDylan FrittelliJustin ThomasPaul CaseyPGA TourThe MastersTournyttWebb SimpsonXander Schauffele
Scroll to Top