Henrik Stenson har startat bra i The Masters. Foto: Getty images

The Masters

Stenson inleder med sin näst bästa öppningsrond

Vi må bara ha en svensk med i startfältet av årets Masters. Men efter 18 hål finns det förhoppningar om en rolig tävling med svenska ögon sett.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-12

Henrik Stenson har historiskt inte fått spelet att stämma som han vill på Augusta National. Hans snittresultat på majorbanan i Georgia är 73 slag och han har ofta fått en ganska trög start i Masters Tournament.

Men årets upplaga har han börjat bra. Efter 18 spelade hål är han ett under par, i skrivande stund på en delad 30:e plats. 71 slag tangerar också hans näst bästa resultat under en torsdagsrond på Augusta National.

2018 gick han runt på 69 slag och då blev det till slut en delad femteplats. De två tidigare åren då han inlett med en 71-rond har resultaten varit en delad 38:e plats 2009 och en delad 40:e plats 2012.

Torsdagens rond inledde Henrik Stenson med ett par på hål ett. Därefter gjorde han två snabba birdies på hål två och tre. Sedan gav han sig flera bra birdiemöjligheter.
Tyvärr missade han från cirka fyra meter på fyran och sedan tremetersputtar på hål sex och åtta.

– De var relativt korta men med luriga linjer. En har lite för lite fart och två lite fel linje, men sedan är det största irritationsmomentet att vi missar vinden på tolvan när vi är mellan klubbor, säger Henrik Stenson till TT:s utsände på plats i Augusta, Georgia.

Det blev en bogey på tolvan, även två hål tidigare på det tionde tappade Stenson ett slag till par. På det 15:e tog han tillbaka ett slag med en birdie och därefter blev det tre raka par in till klubbhuset.

Henrik Stenson har varit ur slag under stora delar av 2020. Spelet har inte riktigt varit där han vill ha det och resultaten har uteblivit. Den här känslan är förstås inte vad han helst ville ta med sig in i en major.
– Det här är en bana med små marginaler. När man står vid en del slag och inte känner sig bekväm, och inte riktigt har koll på var bollen startar och vilken skruv den har, då är det här ett rätt tufft ställe att spela golf på, säger han till TT efter torsdagens rond.
– Vi får ge ett bra betyg på kämpainsatsen, vi krigar och sliter för vad det är och håller ihop scoren.

TT: Hur ser du på fortsättningen?
– Det blir ett träningspass på rangen tills det blir mörkt, precis som vanligt. För hundrade gången eller någonting, säger Stenson med ett snett leende.

Henrik Stenson är i skrivande stund delad 30:e man i tävlingen – sex slag bakom ledande Paul Casey.


Summering & snackisar från rond 1 av The Masters


Text: Jesper Johansson • 2020-11-12
TournyttAugusta NationalHenrik StensonThe MastersTournytt
Scroll to Top