Augusta National står redo för årets, försenade, upplaga av Masters Tournament. Foto: Getty images

The Masters

Saker att hålla koll på inför årets Masters

Har du inte haft tid att läsa allt inför årets Masters Tournament? Eller vill du bara ha en snabb recap av det senaste för att hålla dig uppdaterad? Då har du kommit rätt.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-12

Här är de största snackisarna inför årets Masters

Hur ska Augusta National hantera Bryson DeChambeaus driver? Foto: Getty images

Bryson DeChambeau och hans långa driver

Det här kan nästan inte ha undgått någon. Bryson DeChambeau har hittat en massa längd genom en fysisk förvandling och utöver det en ny teknik i svingen vilket gjort att han slår bland de längsta på touren. Det är ännu inte helt spikat men mycket pekar på att han i veckan kommer använda sig av en 48 tum lång driver. För att öka längden ytterligare. Om det här spännande experimentet fungerar kan det vara så att Augusta National får sig en rejäl omgång av amerikanen.


Tiger Woods och hans titelförsvar

Självklart är Tiger Woods en spelare att hålla ett extra öga på. Det är inte mycket som tyder på att han ska ha med veckans seger att göra, men om det finns någon golfspelare man inte ska underskatta är det väl ändå den 15-faldige majorvinnaren. Han lär ha fokuserat hela hösten på att vara i bra form lagom till årets Masters, så kanske – KANSKE – kan vi se honom göra ett fint resultat i veckan.

Henrik Stenson är vårt enda svenskhopp. Foto: Getty images

Tävlingens ende svensk

Henrik Stenson är den ende blågule spelaren att kvala sig in i årets Masters. Precis som Tiger Woods har han inte visat en speciellt bra form på senaste, bland annat på grund av en skada han ådrog sig när han spelade en annan (!) sport. Men han är rutinerad och när det väl fungerar, ja då kan vad som helst hända.


Inga publikvrål mellan tallarna

Det sägs att man som spelare kan höra skillnad på ett publikvrål för ett räddat par, en birdie eller en eagle. Att liksom frekvensen är annorlunda beroende på vad som händer. Det här gör att de sista nio på Augusta National har en mental påfrestning på spelarna. Det här kommer vi inte kunna se i år, då publik inte tillåts på Augusta Nationals marker. Men det här kommer göra andra saker med tävlingen. Kanske kan vi på grund av detta se en lägre segerscore – då spelarna kan fokusera på sitt? Eller blir den högre – då de inte får den där adrenalinruschen?


Rory McIlroys nya position

Nya position som i ”inte årets stora snackis”. Sedan han haft chansen att fullborda sin career grand slam har Rory McIlroy alltid varit en spelare i fokus under Masters-veckan. Men i år är det annorlunda. Nordirländaren har en god chans att göra bra ifrån sig och han kommer dessutom kunna göra det med, i hans mått mätt, få blickar riktade mot sig. Varningens finger för Rory McIlroy!

Dustin Johnson slår mot det tolfte hålets green, omringad av höstfärger. Foto: Getty images

Augusta National i november

Som alla vet spelas Masters andra veckan i april som standard. Men covid-19 har flyttat fram tävlingen till november och det här är spännande. Hur ser banan ut så här års? Hur mjukt är det i marken? Hur kommer spelarna reagera på att det är en annan grässort jämfört med i april? Än så länge har vi mest frågor, under veckan hoppas vi få svar på samtliga.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-12
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top