Bryson DeChambeau var ute i skogen en hel del under starten av årets Masters. Foto: Getty images

The Masters

Brysons mardrömsstart – problem från tee

Bryson DeChambeau fick ingen drömstart i jakten på den gröna kavajen.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-12

Det började helt perfekt. Bryson DeChambeau slog en hög, drawad, spoon på hål 10 som landade mitt i fairway 300 meter från utslagsplatsen. Därefter en enkel pitch som spann tillbaka och stannade bara en dryg meter från hål.

Det blev ingen birdie, men ett enkelt par. Men sedan blev det värre för amerikanen.

På hål 11 slog han en överkokt vänsterskruv långt ut i skogen, han lyckades dock hitta bollen och löste därefter ett osannolikt par. På hål 12, hans tredje, gjorde han ytterligare ett par innan det var dags för hål 13, där inget blev som DeChambeau hade tänkt sig.

Inför veckans Masters har han pratat om hur han bara haft en pitchingwedge kvar på andraslaget under inspelsvarv. Nu tappade han ut driven till höger så att bollen låg på barrstråna mellan de höga tallarna. Därifrån slog han ett pullat järnslag som därmed hamnade i buskarna bakom och till vänster om green. Bollen såg länge ut att vara borta men han lyckades faktiskt hitta den.

Han tog därmed en dropp för ospelbar boll och skulle då slå sitt fjärde slag upp på green. Men chippen höll inte majorklass och rullade ut någon meter eller två för att därmed ge honom en lika svår chipp kvar.

Till slut blev det en dubbelbogey på det fjärde hålet för dagen. Detta följde han upp med att åter missa från tee… till vänster på 14:e där du absolut inte vill missa till vänster.

Men med skickligt närspel räddade DeChambeau par på 14 och började sen jobba sig tillbaka uppför ledartavlan. Birdies på hål 15 och 16 tog honom tillbaka till par för dagen. Sedan avslutade amerikanen med två raka birdies på hål åtta och nio för att komma i mål med 70 slag, två under par.

Klicka här för att komma till ledartavlan
Text: Jesper Johansson • 2020-11-12
TournyttAugusta NationalBryson DeChambeauThe MastersTournytt
Scroll to Top