Tiger Woods ser tillbaka på förra årets seger med tårar i ögonen. Foto: Getty images

The Masters

Tårögd Tiger minns tillbaka på segern: ”Betydde mycket”

Det var en känslomässig presskonferens regerande mästare Tiger Woods höll inför årets Masters Tournament.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-11

Tiger Woods hade svårt att hålla tillbaka tårarna under sin presskonferens inför årets Masters Tournament. Det var efter han ombads att se tillbaka på sin seger 2019 som känslorna tog över för den 15-faldige majorvinnaren.

Men det var förstås inte golfen som gjorde honom tårögd, även om golfsupportrar världen över gråtit för mindre. Nej, det var efter segern då han fick hålla om sin son. Det var vad som fick Tiger Woods att bli tårögd.
– Jag får gåshud av att tänka på det. Känslorna på 18 när allt jag behövde göra var att tvåputta en tremetersputt och att sen se min familj där. Min mamma och mina barn och alla andra människor som hjälpt mig under svåra tider. Jag gick upp mot green och försökte hålla ihop det eftersom jag fortfarande behövde tvåputta, sa Woods under sin presskonferens.
– Sen gick jag av green och såg Charlie där med öppna armar, det betydde mycket för mig och gör det fortfarande. Det påminde så mycket om mig och min pappa och det var en cirkelslutning som fortfarande, du vet, gör mig tårögd, sa Tiger Woods med fuktiga ögon.

Det var förstås ett fint minne för Tiger Woods och hans familj. En comeback som vi kommer prata om i årtionden framöver. Men bara för att han lyckades vinna den där majorn är han inte redo att ge upp och spela för att det är roligt. Nej, Tiger Woods är fortfarande mycket intresserad av att vinna golftävlingar generellt och majors mer specifikt.
– Jag förväntar mig att kunna vara med och tävla en lång tid framöver. Jag menar, titta på Fred Couples och Bernhard Langer. De är i 60-årsåldern och är fortfarande med och hugger. Jack Nicklaus var med och slogs om segern som 58-åring. Det är inte omöjligt. Det här är en bana där erfarenhet verkligen hjälper dig. Visst, banan blir längre och jag slår kortare. Det är inte lika mycket driver-pitch som det en gång var. Men att förstå hur den här banan ska spelas hjälper dig. Det är därför man kan se tidigare vinnare vara med och hugga om segern så långt in i deras karriärer och min förhoppning är att vara en av dem framöver.

Från och med nästa år ska Lee Elder vara en av de som inleder tävlingen. En av de personer som sammanbinder historien med framtiden. Tiger Woods ser fram emot att se honom slå sitt utslag på hål 1 tillsammans med Jack Nicklaus och Gary Player. Han ser också fram emot att en dag i framtiden stå där själv, gärna med sin kollega Phil Mickelson.
– Om det är så att det blir jag och Phil som slår första slagen, det är upp till ordföranden då, skulle det vara en är, du inleder The Masters. Förhoppningsvis blir det vi någon dag och jag kommer slå långt förbi honom, sa Woods.

Tiger Woods spelar de första två varven av årets Masters tillsammans med Shane Lowry och amatören Andy Ogletree. Deras starttider (och alla andras) hittar du här. Hans senaste formkurva pekar nedåt och spelet är inte riktigt var det sak vara. Men så är det Tiger Woods som ska spela på Augusta National. En kombination vi sett vara otroligt gynnsam tidigare…


Text: Jesper Johansson • 2020-11-11
TournyttAugusta NationalPhil MickelsonThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top