Det gäller för spelarna att skydda sig mot regnet under veckans major. Foto: Getty images

The Masters

Trista prognosen – busväder väntar

Fram med paraplyn, regnjackor och extrahandskar. Det förväntas regna under årets Masters Tournament.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-10

Ingen golftävling vinns på en torsdag. Du kan däremot förlora en tävling redan första dagen och kanske kommer detta ske för vissa spelare i årets upplaga av The Masters.

Anledningen är att vädret kan komma att ställa till det för spelarna.
Enligt amerikanska National Weather Service ska det regna över Augusta, Georgia, i veckan. Framför allt på onsdag och torsdag, då första varvet av majorn spelas. Dessutom finns det risk för åskstormar vilket dels kan ge speluppehåll men också stora mängder regn över banan.

På onsdagen ser temperaturen att närma sig 27 grader celsius, vilket är mycket högre än det normala i november. Detta medför att regnrisken är 70 procent under hela dagen.
Regnet under onsdagen kan göra att banan spelas ännu längre.

På torsdagen finns en chans att det delvis torkar upp då prognosen säger att vi kan få lite sol. Men precis som under onsdagen är det en 70-procentig risk för regn under torsdagen, första speldagen.

National Weather Service säger också att det finns en risk för skurar från fredag till söndag. Ungefär 30–40-procentig risk för regn. Söndagen ser dock ut att ha bäst chanser för sol och temperaturen kommer vara ungefär 21 grader på den avslutande dagen.

Förra året beslutade sig tävlingsledningen för att flytta fram starten under söndagen på grund av ett oväder som väntades dra in över Augusta National under söndagseftermiddagen. Detta var lyckat då spelarna slapp undan det värsta vädret och tävlingen hann avslutas. Om de gör något liknande i år återstår att se. För även om vädret kanske inte ställer till det finns ett annat problem: soltimmarna i november.

På grund av detta är det redan klart att torsdags- och fredagsronderna kommer att spelas från hål 1 och hål 10, detta för att snabba på spelet och för att alla spelare ska hinna runt.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-10
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top