Caroline Hedwall tog en delad tredjeplats i Dubai efter att ha tappat för mycket i inledningen av slutronden // Foto: Getty Images

Ladies European Tour

Tung inledning sänkte Hedwall – slutade trea i Dubai

Minjee Lee vann på första särspelshålet.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-06 Uppdaterad 2020-11-06

Caroline Hedwall gick ut i ledning sista dagen av Omega Dubai Moonlight Classic, en tävling som delvis spelas med hjälp av strålkastare på kvällstid.

Tyvärr fick svenskan inte den starten hon hade velat och efter tre bogeys och sex par första nio hade hon tappat ledningen och var i det skedet flera slag bakom ledande fransyskan Celine Boutier.

Men Hedwall gav inte upp och fick igång spelet ordentligt sista nio. Birdies på hål 11, 13 och 16 gjorde att avståndet upp krympte.

Men trots tre birdies och resten par på vägen in och en rond på par total, var ”Carro” till slut dock ett retligt slag bakom segrande australiskan Minje Lee. Hedwall hade chansen att ta sig in i särspelet på tio under par men birdieputten på sista hålet stannade kort.

Tävlingen avgjorde på första särspelshålet då Lee sänkte en lång putt för seger på avslutningshålet medan Celine Boutier missade knappt, också hon från långt avstånd.

Näst bästa svensk i Dubai blev Johanna Gustavsson på en delad 14:e plats, fem slag från särspel.

Julia Engström slutade på delad 30:e plats men är bästa svenska på Ladies European Tours Order of Merit, på en andraplats.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultatet.


Text: Martin Strömberg • 2020-11-06
TournyttCaroline HedwallCeline BoutierJohanna GustavssonJulia EngströmLadies European TourMinjee Lee
Rulla till toppen