39-årige amerikanen har startat bäst av alla. Foto: Getty images

Tournytt

Brandt Snedeker leder i Houston

Efter 18 spelade hål är Brandt Snedeker i en tvåslagsledning på PGA Tour. Endast 16 spelare är under par.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-06

Fem under par, 65 slag, innebär att Brandt Snedeker leder med två slag i tävlingen veckan innan Masters. För första gången sedan 1963 spelas en PGA Tour-tävling på banan Memorial Park och för första gången sedan pandemins utbrott spelar PGA Tour med publik.

Åskådarna på plats fick se en tuff utmaning.
– Jag drev bollen bra. Runt den här golfbanan måste man vara i fairway om man inte ska få det för jobbigt. Det gjorde jag bra. Jag satte några puttar och så utnyttjade jag par 5-hålen och gjorde birdie på samtliga. Det här är en lång och svår golfbana så om du sak spela bra handlar det om att utnyttja de hål som är scorebara – vilket jag var bra på idag, sa Snedekr efter ronden.

Snedeker, som är en av 37 spelare i veckans tävling som ska spela The Masters nästa vecka, menar att publiken på plats hjälpte honom till en bättre score. 2 000 personer fick ta sig in på området under torsdagen.
– Det är en stor anledning till att jag spelae bra idag. Jag älskar att ha fans här ute och jag får energi av dem. Det är härligt att höra applåder och åskådare som uppskattar bra golfslag och birdies.

Många spelare i veckans startfält har fått en tuff start på veckans tävling. Banan är svår och det som är största problemet är att man inte har råd att missa greenerna. För gör man det, jag då kan man nästan på förhand skriva in en bogey på scorekortet.
– Golfbanan tvingar dig att var lugn eftersom du inte kan missa några greener. Runt dem är det väldigt, väldigt svårt att göra en up-and-down och det finns vissa ställen där det finns risk för en pingismatch över green, sa Scottie Scheffler efter ronden.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2020-11-06
TournyttBrandt SnedekerPGA TourTournytt
Scroll to Top