Brooks Koepka är tillbaka efter skada – starkare än någonsin. Foto: Getty images

PGA Tour

Koepka efter skadorna: ”Aldrig mått bättre”

Med många veckor av rehabträning är Brooks Koepka i veckan tillbaka innanför repen. Nu är fokus inställt på nästa veckas major och hans fysiska form har "aldrig varit bättre".

Text: Jesper Johansson • 2020-11-05 Uppdaterad 2020-11-05

I över ett år har Brooks Koepka kämpat med en knäskada som sedan mynnat ut i en höftskada. Men med långa perioder av rehab under hösten säger amerikanen nu att han är i fysiskt gott slag och nu är på jakt efter skärpan som krävs för att lyckas i tävling.
– Jag mår kanon. Jag mår mycket bättre än jag gjorde i Vegas för tre veckor sedan. Problemen är bakom mig nu. Jag har aldrig mått bättre och jag kan gå ut och spela utan problem. Men jag behöver lite repetition den här veckan, eftersom det var så länge sedan jag spelade. Det är därför jag är här, säger Koepka till medier på plats i Houston för veckans tävling.

Alla förberedelser som görs är förstås riktade mot nästa vecka – årets sista stortävling på amerikanska herrtouren. Då är det nämligen dags för Brooks Koepka att ta hem sin femte majorseger, att vinna The Masters.

För tre veckor sedan gjorde Brooks Koepka en mini-comeback efter att ha behandlats för sina skador. Han spelade då CJ Cup och slutade delad 28. Därefter återgick han till rehabträningen i södra Kalifornien som nu alltså ska ha gjort honom helt fysiskt återställd.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-05
TournyttBrooks KoepkaPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top