Dustin Johnson har varit i karantän efter att ha testats positivt för covid-19. Foto: Getty images

Coronapandemin

Dustin Johnson om elva dagar i karantän: ”Finns inte en serie jag inte sett”

Dustin Johnson har svart bälte i att inte göra någonting. Detta efter att ha tillbringat elva hela dagar i ett hotellrum tillsammans med sin iPad.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-05

Livet i ett hotellrum kan vara lite småsegt för vem som helst. Livet i ett hotellrum i elva raka dagar – utan möjligheten att lämna? Det låter som en mardröm.

Men Dustin Johnson, som sattes i självisolering efter att ha testats positivt för covid-19, hade inget att klaga på efter att ha varit med om just det.

Det var i samband med CJ Cup som amerikanen hamnade i karantän efter att test för viruset och han var därmed tvungen att stänga in sig på hotellet.
– Jag lämnade inte rummet på elva dagar. Jag låg mest och vilade – jag gjorde ingenting. Som mest motion fick jag när jag gick till duschen. Jag hade också en uteplats dit jag gick ibland men för det mesta var jag på rummet, säger Johnson inför veckans Houston Open.

Att slappa kan väl vara skönt i någon timme. Någon dag kanske till och med. Men elva dagar… Receptet är tydligen att man ska ha en fulladdad iPad och ett behov av att se ”alla TV-program som finns på internet”.
– Jag tror inte det finns en serie jag inte har tittat på. Jag såg allt. Yellowstone är min favorit för tillfället. Så jag åt lite mat, kollade på iPaden och kollade senaste avsnitten av Yellowstone för att därefter titta på ett avsnitt av Deadliest Catch.

Dustin Johnson spelar de första två ronderna av veckans Houston Open tillsammans med Tyrrell Hatton och Adam Scott. Scott har också suttit i karantän på grund av coronaviruset. Han hade lite mer myror i brallan och såg till att få en puttmatta och några putters upp till rummet så han kunde träna lite under dagarna.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-05
TournyttAdam ScottCoronavirusetDustin JohnsonPGA TourTournytt
Scroll to Top