Frida Kinhult är i delad ledning av tourfinalen. Foto: Getty images

Symetra Tour Championship

Kinhult i delad ledning – jagar tourkort i finalen

De fem främsta på säsongslånga Volvik Race for the Card får spela på LPGA Tour nästa säsong. Efter första varvet av finalen har Kinhult chansen.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-04

I veckan spelas Symetra Tour Championship, säsongens sista tävling på LPGA Tours undertour.

Med i tävlingen är flera svenskor och den som startat bäst är Frida Kinhult. Hon gick runt på 68 slag under den första ronden och är därmed på en delad förstaplats tillsammans med Kendra Dalton, fyra under par.

Den bra starten var precis vad hon behövde för att lyckas genomföra det hon och hennes kollegor på undertouren drömmer om. Kinhult var nämligen rankad 24 på Volvik Race for the Card inför finaltävlingen som spelas på LPGA National i Daytona Beach. Om hon skulle vinna tävlingen – ja, då skulle hon kunna säkra en av de fem främsta platserna på den säsongslånga listan.

Detta kommer med flera enorma fördelar. Bland annat skulle hon få en plats i US Open som spelas senare i år. Dessutom skulle hon få ett kort på LPGA Tour kommande år. Men för att det ska ske är det mycket som ska hända.
– Jag måste vinna för att bli topp-5 och dessutom måste några andra spelare spela lite sämre för att matematiken ska gå ihop, sa Kinhult efter öppningsronden med ett skratt.

Det första varvet var Frida Kinhult förstås nöjd med, med tanke på att hon är i delad ledning. Hon anser själv att det inte var mycket som kunde förbättras.
– Det var solitt spel från första hålet till sista, jag hade bara två dåliga slag. Förra veckan var jag riktigt bra när jag spelade bra men mina dåliga slag straffade mig. Jag försöker att göra så många birdies som möjligt för att avsluta min rookiesäsong på bästa sätt, säger Kinhult.

Svenskan säger också att en plats i US Open lockar. Dels för att hon självklart vill spela majortävlingen. Men också eftersom hon då får träffa sina vänner.
– Det är jättekul att ha chansen och eftersom topp-20 på amatörrankingen får en plats ska hela min kompis-squad dit också. Fyra svenska amatörer och några svenska proffs också, så att hänga med dem och spela en major sitter aldrig fel. Det är vad vi siktar på, säger Kinhult.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-04
TournyttFrida KinhultLPGA TourSymetra TourTournyttUS Women's Open
Scroll to Top