Marcus Kinhult är en av svenskarna som spelar i veckans speciella European Tour-tävling. Foto: Getty images

Tournytt

Så spelas veckans ET-tävling – nytt format

Det är inte en vanlig tävling som kommer att spelas på Cypern i veckan. Spelarna kommer att behöva klara två kvalgränser och däremellan nollställs resultaten.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-03

För andra veckan i rad spelar European Tour-spelarna på Aphrodite Hills Cyprus Showdown. Men om förra veckans 72-håls slagtävling var samma gamla vanliga kommer spelarna att få något helt annat framför sig från torsdag till söndag.

Veckans tävling spelas nämligen i ett udda format, (därav namnet Cyprus Showdown).

De första 36 hålen spelas som en vanlig slagtävling men kvalgränsen kommer vara betydligt tightare än vi vant oss vid. Det är nämligen så att endast 32 spelare plus delningar går vidare till spel över helgen.

Därefter nollställs alla spelares scorer och spelarna ger sig ut på den vackra medelhavsön för att åter sätta upp ett fint resultat. Där jagar de en plats topp-16 med delningar då det är antalet spelare som har en starttid på söndag.

Även inför den avslutande dagen kommer resultaten att nollställas och de 16 bästa spelarna med delningar under de inledande tre ronderna kommer att ha siktet inställt på att ta hem segern – bästa score vinner.

Till det annorlunda formatet kommer spelarna alltså att vandra samma fairways som förra veckan. Men några förändringar på uppsättningen kommer vi att få se. På hål 17 kommer man under alla dagar att spela från en tee längre fram, på hål 13 spelar man från en framflyttad tee under fredag och lördag och hål 18 kommer att alternera från två tees under alla fyra ronder.
När tävlingen väl ska avgöras på helgen kommer spelarna att spela från en tee längre bak än de är vana vid på vackra hål 7, allt för att skapa lite extra drama. Under helgen kommer de dock ha det lite enklare på hålet därefter, som spelas kortare under lördagen och söndagen.

Sju svenskar deltar i tävlingen: Joakim Lagergren, Rikard Karlberg, Marcus Kinhult, Joel Sjöholm, Niklas Lemke, Alexander Björk och Sebastian Söderberg.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-03
TournyttEuropean TourTournytt
Scroll to Top