Will Zalatoris kommer vi att se mer av på PGA Tour framöver... Foto: Getty images

PGA Tour

Zalatoris säkrar temporära medlemskapet

I och med sina 59 inspelade FedEx Cup-poäng i helgen har Will Zalatoris säkrat ett temporärt kort på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-02

Will Zalatoris behövde endast tre FedEx Cup-poäng för att säkra sitt temporära medlemskap på PGA Tour när han startade förra veckans Bermuda Championship. Efter fredagsvarvet, då han klarat kvalgränsen var det klart så länge han inte skulle diskvalificeras eller tvingas dra sig ur på grund av skada. Lyckligtvis var detta inget han behövde göra och med sin avslutande 68-rond slutade han på en delad 16:e-plats och 59 poäng inspelade.
– Det är exalterande. Jag trodde jag skulle kunna säkra det redan i Las Vegas men jag var några ynka poäng kort. Jag är glad över att ha lyckats den här veckan, om det hade dragit ut på tiden hade det kunnat bli jobbigt, sa Zalatoris efter ronden.

Texas-spelaren spelar till vardags på Korn Ferry Tour och är där i ledning efter en seger och tio topp 10-placeringar på 16 starter. Han har också spelat fem tävlingar på PGA Tour. I dem har han slutat delad åtta eller bättre vid tre tillfällen, bland annat i majorn US Open tidigare i år där han blev delad sexa.

I och med att han nu lyckats införskaffa ett temporärt medlemskap får han motta hur många sponsorinbjudningar han vill från olika tävlingar under året. Om han med hjälp av de inbjudningarna lyckas spela in så många poäng som krävs för att vara topp-125 på FedEx Cup, ja då är han fullvärdig medlem på PGA Tour.

Men det är inte helt enkelt för Zalatoris. Han kommer också att behöva välja om han ska försöka nå PGA Tour-kortet via PGA Tour och sponsorinbjudningar eller om han ska försöka ta sig in genom att behålla sin position på undertouren Korn Ferry Tour. Oavsett har han ett bra läge och känslan är väl att han kommer lösa det oavsett. För om man på sina fem starter har tre topp 8-placeringar … då är man tillräckligt bra för den stora touren.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-02
TournyttPGA TourTournyttWill Zalatoris
Scroll to Top