Phil Mickelson har bestämt sig för hur han ska förbereda sig inför Masters Tournament. Foto: Getty images

PGA Tour

Så spelar Mickelson inför Masters

Phil Mickelson var osäker på hur han skulle värma upp inför nästa veckas majortävling. Nu har han bestämt sig.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-02

Med Masters Tournament runt hörnet är världens bästa spelare i full gång för att förbereda sig inför årets sista major. Houston Open spelas i veckan och startfältet är stjärnspäckat. En av de spelare som kommer att delta i tävlingen i Texas innan han tar sig till Georgia är Phil Mickelson.

50-åringen sa tidigare att han var i valet och kvalet om han skulle värma upp inför majorn genom att spela på seniortouren eller PGA Tour, anledningen till tveksamheterna är att det kommer tillåtas en begränsad publik i veckans tävling. Med fler personer på plats finns en större risk att smittas av covid-19 – veckan innan The Masters.

En annan anledning till att Mickelson ställde sig tveksam till spel i Texas är att årets upplaga av tävlingen kommer att spelas på en golfbana som debuterar på touren – Memorial Park.

Mickelson bestämde sig förra torsdagen för att det blir spel på PGA Tour mot världens bästa spelare för att hitta det där lilla extra inför majortävlingen. Andra storspelare som kommer att delta är Jordan Spieth, Dustin Johnson, Brooks Koepka och Tony Finau.

Phil Mickelson har tre segrar på Augusta National genom åren men de senaste fyra åren har han ingen placering topp-15.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-02
TournyttPGA TourPhil MickelsonThe Masters
Scroll to Top