Ollie Schniederjans tog vara på sin sponsorinbjudan när han slutade ensam trea i Bermuda Chmapionship. Foto: Getty images

Tournytt

Från sponsorinbjudan till segerstrid

Den hårfagre golfaren Ollie Schniederjans fick en sponsorinbjudan till förra veckans tävling och tog vara på chansen.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-02

Ollie Schniederjans spelades Bermuda Championship efter att ha fått en sponsorinbjudan. Amerikanen tog vara på chansen. Efter fyra varv slutade han nämligen endast två slag bakom Brian Gay och Wyndham Clark som spelade ett särspel – och Gay till slut vann. Schniederjans –13 var bra nog för en ensam tredjeplats.

Amerikanen har under de senaste säsongerna spelat både på PGA Tour och Korn Ferry Tour men inte riktigt lyckats etablerar sig på den största touren. Men reslutatet har många fina fördelar för honom.
– Självklart skulle en seger ha gjort en större skillnad eftersom jag spelade på en sponsorinbjudan den här veckan. Men jag är bara glad över att jag fick den här möjligheten och att jag tog vara på den när jag väl fick chansen, sa Ollie Schniederjans efter sista varvet på Bermuda.

Ollie Schniederjans tappade sitt PGA Tour-kort efter att ha slutat på en 180:e-plats i FedEx Cup under säsongen 2018–2019. Sedan dess har han haft stora problem med det långa spelet. Faktum är att det gick så långt att han under början av 2020 valde att ta en paus från tävlingsspelandet för att hitta tillbaka till det spel han en gång haft. Nu, med spelet på väg åt rätt håll, har resultaten också kommit. På Korn Ferry Tour har han fem topp 10-placeringar på 17 starter och har den elfte lägsta snittscoren.
– Jag har haft bra koll det här året och höjt lägstanivån och fått en större förståelse för spelet, säger han om det fina året.

Även Ollie Schniederjans bror, Luke Schniederjans, fick en sponsorinbjudan till tävlingen. Men 22-åringen lyckades inte klara cutten. För att göra Bermuda Championship till en ännu större familjeaffär använde sig Ollie av sin mellanbror, Ben, som caddie. En intressant familjemiddag lär vänta där två av tre bröder är lite extra glada…


Text: Jesper Johansson • 2020-11-02
TournyttKorn Ferry TourOllie SchniederjansPGA TourTournytt
Scroll to Top