Brian Gay gick sju under par sista dagen, tog sig in i särspel – och vann. FOTO: Getty Images

PGA-touren

Sju års torka över för Gay

En 48-årig veteran som inte vunnit på sju år drog det längsta strået i Bermuda Championship.

Text: Bo Steffensen • 2020-11-01

Till slut stod det mellan 26-årige Wyndham Clarke och 48-årige veteranen Brian Gay när Bermuda Championship skulle avgöras.

Clarke hade en tremetersputt för birdie, och sin första vinst, på sista hålet. Bollen snek hålet och rullade en meter förbi. Clarke sänkte returen.

Båda slutade därmed –15 totalt.

Särspel.

Gay med fyra segrar på touren. En vinst skulle betyda säkrat spel på PGA-touren tills han fyller 50 och kan växla över till Champions Tour.

Clarke med en sjundeplats som bästa resultat. En vinst skulle öppna dörren in till PGA-touren och ge karriären en rejäl skjuts.

Bermuda Championship är den första tävling som PGA-touren tillåtit publik på sedan coronapandemin bröt ut. 500 personer per dag, alla med munskydd. Samtliga såg ut att samlas runt 18:e green under särspelets första hål .

Båda spelarna går in på två slag. Gay fyra meter till vänster om hål, Clarke tre meter till höger.

Gay sänker.

Clarke bränner sin putt.

Brian Gay tar sin femte seger på PGA-touren. Det är sju år sedan han vann senast.

– Det här är helt galet. Jag har spelat uselt sedan pandemin. Det har varit en kamp och jag har jobbat hårt för att komma tillbaka. Men jag älskar det här stället, jag blev trea förra året så jag hade en bra känsla när jag kom hit, säger Brian Gay strax efter segern.

Gay som blev bättre och bättre ju länge veckan gick (70–68–67–64).

– Jag vet att jag har spelet för att konkurrera här ute. Men spelarna är så bra och så unga, en del av dem är i min dotters ålder, så detta är rätt otroligt, säger Brian Gay.

Resultat Bermuda Championship


Text: Bo Steffensen • 2020-11-01
TournyttBermuda ChampionshipBrian GayPGA-touren
Scroll to Top