Strävsamt par. David Drysdale och frun Vikki har ännu inte fått fira en Europatourseger.

Europatouren

Ska Drysdale få sin seger efter 509 försök?

Jamie Donaldson kan få tillbaka sin karriär, David Drysdale en efterlängtad titel efter 509 tävlingar. Det är tajt i toppen av Cyprus Open – och många som suktar efter en livsförändrande seger.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-31 Uppdaterad 2020-11-01

Jamie Donaldsson (–14) leder visserligen Aphrodite Hills Cyprus Open inför söndagen men det är tajt i toppen.

Fem man delar andraplatsen, ett slag efter. Ytterligare fem är ett slag bakom dem.

Elva spelare inom två slag, alltså. Helt öppet inför den avgörande ronden – och här flockas spelare som av olika anledningar suktar efter segern.

Fyra av de fem spelare som ligger delad tvåa (–13) jagar sin första vinst.

Skotten David Drysdale, 45, som spelat 508 Europatourtävlingar utan att vinna. Han var nära tidigare i år men fick då ge sig i särspel mot Jorge Campillo.

– Man måste försöka ta sin chans när den dyker upp, för det gör den inte så ofta. Jag spelade bra golf de första 15 hålen i dag och kan jag göra det i 18 hål i morgon så får vi se vart det tar mig, sa Drysdale efter ronden.

Belgaren Thomas Detry, 27, som varit tvåa två gånger den här säsongen och båda gångerna fått se sig besegrad av Sam Horsfield. Den här veckan missade Horsfield kvalgränsen.

– Det gäller för mig att hålla mig till det jag gör, hålla det enkelt och att sedan saker och ting faller på plats. Gör de det borde jag kunna vara i en bra position – och den här gången är inte Horsefield i vägen, skrattar Detry.

Engelsmannen Marcus Armitage, 33, som i nuläget har kategori 17 och skulle få en helt annan tillvaro på touren med en vinst.

Finländaren Kalle Samooja, 32, som stod för lördagens lägsta rond (64 slag, sju under par).

– Jag hoppas kunna hålla i. För att vinna här i morgon måste man skjuta en riktigt låg score så det gäller att börja direkt, från första hålet, säger Samooja.

Toppen av ledartavlan:

Jamie Donaldson, 45, har visserligen vunnit tre gånger på Europatouren (den senaste 2014) och avgjort Ryder Cup (också 2014), men spelar den här säsongen på så kallad medical extension efter en handledsoperation förra året.
Det enda sättet för Donaldson att få fullt kort på touren nästa år är att vinna.

Ha har visat bra form den senaste tiden.

– Jag blir  inte yngre så det handlar mycket om att bestämma vad man vill göra och vad jag vill är spela golf. Det handlar om att jobba hårt för att spela anständigt igen och kunna konkurrera. Jag är nöjd med hur jag spelar nu, men det tog helt enkelt lång tid efter handledsskadan, säger walesaren till Europatouren.

Han är medveten om att detta är den stora chansen.

– Jag har spelat bra i tre ronder, men i morgon är den viktigaste dagen så det är då jag måste plocka fram min bästa golf. Jag måste helt enkelt gå ut och spela så bra som jag över huvud taget kan, säger Jamie Donaldson.

Bäste svensk är Alexander Björk på en delad 38:e plats. Han är –6 totalt efter 69–69–69.

Joel Sjöholm (69–69–71) och Sebastian Söderberg är – 3 totalt (D53).

Joakim Lagergren (72–67–71) är –2 totalt (D61).

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2020-10-31
TournyttCypernDavid DrysdaleEuropatourenJamie Donaldson
Rulla till toppen