Padraig Harrington längtar efter seniortouren. Foto: Getty images

Tournytt

Med siktet inställt på Seniortouren

Padraig Harrington fyller 50 år 2021. Då ska han äntligen kunna spela på touren han just nu bryr sig mest om – Champions Tour.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-30 Uppdaterad 2020-10-30

Det dröjer till september 2021. Men sen får Padraig Harrington spela på PGA Tour Champions. Och enligt honom själv kan tiden inte gå tillräckligt fort. Efter sin 67-rond, –4, under öppningen av veckans Bermuda Championship, sa Europas Ryder Cup-kapten att fokus inte ligger på PGA Tour längre.
– Innan jag kollar resultaten på PGA Tour kollar jag resultaten på Champions Tour, sa han efter ronden.

Ett ganska starkt uttalande med tanke på att han bör hålla koll på vad de europeiska spelarna gör som är aktuella för Ryder Cup nästa år.

Senast Padraig Harrington vann på PGA Tour var 2015. Senast på European Tour var 2016. Så att han vill byta till en tour med lite mer seniora spelare är kanske inte så konstigt.
– Jag vill spela där jag kan vinna. Så om jag är med i en tävling är jag det inte för att visa upp mig. Jag försöker vinna oavsett var jag spelar och i mitt huvud har jag en god chans att föra det. Och om man tar sig till Champions Tour är det svårt att komma tillbaka på PGA Tour, sa Harrington efter ronden.

Padraig Harrington sa också att han inte kommer ha svårt att hänga med från tee ute på seniortouren. Men det som däremot kan ställa till det för honom är puttningen, som inte är hans bästa del av spelet. Samtidigt är greenerna på Champions Tour mer lätthanterliga, vilket han sett bevis på hos andra spelare som tagit steget över till touren med 54-hålstävlingar och golfbil.
– Jag har sett några spelare som på ett mirakulöst sätt fått ett botemedel för sin puttning. Jag hoppas att det händer mig också.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-30
TournyttPadraig HarringtonPGA Champions TourPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top