Brendon Todd har spelat de senaste två tävlingarna med en bruten stortå. Foto: Getty images

Aj!

Todds skräckskada: krossad stortå

Brendon Todd har under de senaste två tävlingarna spelat med en bruten stortå. Nu berättar han om hur skadan skedde.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-29

Golf är kanske inte den sport vi främst förknippar med skador. Men historien visar att många stjärnor genom åren haft märkliga skador som satt käppar i hjulen.

Eller vad sägs om Thorbjörn Olesen som missade två månaders spel 2014 efter att ha ramlat av en kamel. Eller Jamie Donaldson som 2016 på sociala medier visade upp en skada orsakad av att han ”tog en match mot motorsågen och förlorade”.

Även svenska spelare har skadat sig på märkliga sätt. Jesper Parnevik fick 2012 sitt finger krossat efter att ha fastnat i en motor. Peter Hedblom skadade sig under en uppvisningsmatch i ishockey så illa att han hade gips från ljumsken och ner.

LÄS MER: Golfspelarna och deras märkliga skador

Ytterligare en skada kan läggas till på listan över märkligheter golfproffs varit med om.

Brendon Todd, som är regerande mästare i veckans Bermuda Championship lyckades nämligen bryta sin stortå.

Det var inför CJ Cup för två veckor sedan som amerikanen stod i gymmet när olyckan skedde.
– Jag var på gymmet när en vikt gled av stången, 20 kilo landade på min tå och bröt den. Det gjorde riktigt ont så det var tveksamt om jag skulle kunna spela tävlingen men jag gjorde det eftersom jag verkligen. Ville spela Shadow Creek. Jag hade precis tagit tre veckors uppehåll så jag ville komma igång och jag kunde gå med smärtan, det var bara a tt jag inte hade spelat någon golf, sa Todd till mediekåren i Bermuda.

Första ronden slutade precis som man kunde vänta sig med en sådan skada. 77 slag och en lång väg från toppen av ledartavlan.
– Jag var tvungen att acceptera smärtan och efter några ronder kändes det helt okej.

Det blev till slut en delad 52:a-plats i tävlingen. Veckan därpå blev det en delad 47:e-plats i Zozo Championship. Kanske kan den positiva trenden fortsätta framöver med en ännu bättre placering nu – med en tå i bättre slag och en tidigare seger på banan.

Brendon Todd spelar de första två ronderna av Bermuda Championship tillsammans med Jason Dufner och Danny Willett.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-29
TournyttBrendon ToddPGA TourTournytt
Scroll to Top