Masters Tournament kommer inte att spelas som vanligt i år. Foto: Getty images

Augusta National

Så spelas The Masters i år – flera förändringar

2020 är inte ett år som alla andra. Därför kan inte alla traditioner på Augusta National genomföras.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-28

Som Svensk Golf kunde avslöja i måndags kommer det inte att spelas någon par 3-tävling inför The Masters. I ett pressmeddelande skriver Fred Ridley, klubbens ordförande, att traditionen bygger på gemenskapen den medför.
– Upplevelsen kommer inte kunna bli lika bra utan gäster och åskådare på Augusta National och vi ser ivrigt fram emot att kunna ta tillbaka den här traditionen vid ett annat tillfälle, säger han.

I samma pressmeddelande kommer även några andra nyheter. För oss i Sverige är kanske den största att spelarna inte enbart kommer starta från hål 1. Eftersom tävlingen spelas i november är dagsljus en bristvara. Solen går upp runt 07.00 och ner vid 17.30. Detta gör att man, trots endast 96 startande spelare, inte skulle hinna få runt alla spelare om man bara hade en startplats.

Efter att cutten gjorts på fredagen kommer man återgå till det normala och endast starta från första tee. Då kommer spelarna att spela i tvåbollar.

Även om många traditioner har fått flytta på sig på grund av pandemin finns det saker som inte förändras. En av dem är de ceremoniella första slagen. Dessa kommer att, som vanligt, genomföras av Jack Nicklaus och Gary Player tidigt på torsdag morgon.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-28
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top