14-åriga Chiara Noja ska debutera på Ladies European Tour nästa vecka. Foto: LET

Tournytt

14-åring klar för stortävlingen i Dubai

Med +5 i handicap och endast 14 år på jorden är Chiara Noja en av golfens största talanger. Nästa vecka spelar hon på Ladies European Tour.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-28

Om en veckan ska LET-spelarna spela 2020 Omega Dubai Moonlight Classic. Tävlingen spelas på Emirates Golf Club från och med nästa onsdag och startfältet är stjärntätt. Eller vad sägs om en startlista innehållande Charley Hull, Georgia Hall, Minjee Lee och Lydia Ko?

Utöver det kommer också förstås flera svenska spelare att delta, bland annat Julia Engström som just nu är tvåa i den säsongslånga tävlingen Race to Costa del Sol.

Men det är också några framtida stjärnor som kommer att spela. Bland annat Chiara Noja, som är boende i Dubai. Hon gör sin första start på touren och konstigt vore det väl annats, med tanke på att hon endast är 14 år gammal.

Noja är från Tyskland ursprungligen och spelar på handicappet +5. 2020 beslutade sig hennes familj för att flytta till landet med det behagliga klimatet så att hon skulle kunna göra en helhjärtad golfsatsning mot att bli proffs. När hon väl fick beskedet att hon skulle få spela blev hon förstås lycklig.
– Jag kunde inte tro att det var sant när tävlingsledningen kontaktade mig för att meddela att jag har en startplats. Tack vare dem kommer jag att kunna testa mig mot några av de absolut bästa spelarna i världen. Jag har inte bott i Dubai i mer än några veckor, men det känns redan som mitt hem. Jag jobbar hårt på mitt spel varje dag och förhoppningsvis kommer jag att kunna utnyttja den här inbjudan och visa både för touren och mina medspelare att jag förtjänar den här chansen, säger Noja i ett pressmeddelande.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-28
TournyttLadies European TourTournytt
Scroll to Top