Justin Thomas lyckades endast göra en birdie sina sista tolv hål av veckans PGA Tour-tävling. Foto: Getty images

Tournytt

Thomas saknar publiken – har svårt att koncentrera sig

Justin Thomas lyckades inte vinna Zozo Championship trots goda möjligheter. Efteråt var han kritisk till sitt eget spel men lyfte också fram en yttre faktor...

Text: Jesper Johansson • 2020-10-26

Justin Thomas såg ut att ha en god vinstchans under helgens Zozo Championship. Med 18 hål kvar att spela hade han ett slags ledning.
Men när han endast lyckades göra en birdie de sista tolv hålen fick han se sig omsprungen av Patrick Cantlay. Amerikanen kunde inte lyckas hålla ihop spelet och leverera vad som krävdes för att ta hem segern.
Justin Thomas själv var väl medveten om att spelet inte var tillräckligt bra. Men efter ronden hade han också en annan ursäkt som inte hade med honom att göra, utan snarare om den rådande pandemin.
– Jag måste hitta ett sätt att hålla mig mer fokuserad där ute. Det är sjukt men ibland är det svårt att ha kvar sin ”killer instinct” och stanna i zonen när det är så tyst som det är där ute, sa han efter ronden.
– Det är svårt, men det är samma för alla och jag måste hitta ett sätt att klara av det bättre.

I sina senaste tio starter på PGA Tour har Justin Thomas tre (!) andraplatser. Så att han är bra nog för att vinna är inget snack. Och kanske är det just avsaknaden av publik som gör att han inte lyckas hålla ihop det. Turligt för honom är att han kommande två tävlingar har möjligheten att spela framför åskådare. I veckan ska touren spela framför ett begränsat antal åskådare på Bahamas och veckan därefter är det dags för Houston Open – som också spelas framför publik.

Kanske kan han i någon av de tävlingarna hitta den där sista spetsen som krävs för att han ska lyckas bra veckan därpå, då är det nämligen dags för Masters Tournament på Augusta National. Den majorn spelas dock utan publik…


Text: Jesper Johansson • 2020-10-26
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top