Efter en avslutande 70-rond slutade Pernilla Lindberg delad elva i veckans LPGA-tävling i Georgia // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Lindberg elva i Georgia

Svenskan klättrar på Race to CME Globe efter stabil tävling.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-26

Man brukar ofta tala om att hålla i spelet alla fyra ronderna, vilket kan vara mycket svårt, ofta ramlar det in en rond per tävling som förstör totalscoren.

Men fyra stabila ronder på 68-69-72-70 i LPGA Drive On Championship gav Pernilla Lindberg en fin delad elfteplats på Great Waters i Georgia. Till slut var svenskan sju slag bakom segrande amerikanskan Ally McDonald.

Danielle Kang slutade tvåa, ett slag från särspel, och den filippinska rookien Bianca Pagdanganan, slutade trea, två slag bakom McDonald.

Lindberg träffade alla fairways sista ronden men missade lite för många greener för att få till en riktigt låg avslutningsscore.

Den delade elfteplatsen lyfte Lindberg tio placeringar på LPGA-tourens Order of Merit, Race to CME Globe, från en 59:e till en 49:e plats. Madelene Sagström är bästa svenska på den listan på en 18:e plats, två placeringar före Anna Nordqvist på 20:e plats.

Noterbart från Georgia är också att den finska sensationen Matilda Castren fortsätter att utvecklas. Den 25-åriga rookien avslutade med en bogeyfri 67:a, slutade delad åtta och är på god väg att spela sig in på LPGA på allvar.

Vår andra svenska som klarade kvalgränsen, Linnéa Johansson, slutade på en 76:e plats den här veckan.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-26
TournyttAlly McDonaldBianca PagdangananDanielle KangLinnea JohanssonLPGA TourMatilda CastrenPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top