Klassiska par 3-tävlingen på Augusta National kommer inte att spelas i år. Foto: Getty images

AVSLÖJAR

Ingen par 3-tävling inför Masters Tournament

För andra gången sedan premiären 1960 kommer par 3-tävlingen inför Masters Tournament inte att spelas.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-26

Svensk Golf kan idag avslöja vissa förändringar som kommer att ske under årets Masters Tournament.

Det är oklart varför men den klassiska par 3-tävlingen under onsdagen av Mastersveckan kommer inte att spelas i år. Detta har Svensk Golf fått vetskap om genom säkra källor.

Tävlingen spelades för första gången 1960 och enda gången den inte spelades var 2017, då den ställdes in på grund av regn.
Vad vi förmodar är det covid-19 som gör att man väljer att inte anordna den avslappnade tävlingen dagen innan majorn börjar. På grund av pandemin har tävlingen tvingats göra flera förändringar.
Den största givetvis att tävlingen flyttades från sitt traditionsenliga aprildatum till nu i november. Målet var från början att man skulle kunna ha publik på plats på Augusta National men eftersom viruset fortfarande är en fara för folkets hälsa har klubben beslutat att årets major inte kommer att spelas med åskådare på plats.
Kanske är även detta en anledning till att par 3-tävlingen inte blir av, eftersom det i stor utsträckning är en tillställning för publikens skull.

Så istället för att få nya härliga bilder från korthålsbanan nöjer vi oss med att se tillbaka på det kanske häftigaste som hänt där sedan starten 1960.
Året var 2018 och Jack Nicklaus barnbarn, Gary Nicklaus Jr, fick som caddie slå ett slag på banans sista hål. Han tog vara på sin chans:

LÄS MER: Så ska Masterslegendarerna skyddas


Text: Jesper Johansson • 2020-10-26
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top