Patrick Cantlay avslutade bäst och snuvade de stora kanonerna på segern i Zozo Championship // Foto: Getty Images

PGA Tour

Cantlay knäckte Rahm och Thomas – vill härma Tiger

Har siktet inställt på Augusta National efter segern.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-26

Inför avslutningsronden av Zozo Championship var det upplagt för en tvekamp mellan världstvåan Jon Rahm och världstrean Justin Thomas.

Länge såg det också ut som att någon av dem skulle vinna, men när det behövdes som mest var det världens 14:e högst rankade spelare som klarade av att leverera. Med tre raka birdies på hål 13-15 säkrade Patrick Cantlay segern på Sherwood CC, ett slag före Rahm och Thomas.

– Nu har jag vunnit en tävling som Tiger vann förra säsongen. Snart ska jag försöka vinna den andra tävlingen som han vann ifjol, sa Cantlay efter sin seger.

Och Cantlay syftar naturligtvis på Masters, som spelas om två veckor på grund av pandemin, där Tiger är titelförsvarare.

Cantlay avslutade med 65 slag (-7) mot Thomas 69 och Rahms 68.

– Jag spelade riktigt bra och formen har känts stark under en längre tid. Jag visste att jag var tvungen att gå ut och göra många birdies idag och spelet föll på plats efter hand, sa segraren.

Alex Norén var länge uppe och nosade på en topp tio-placering men svensken gick tyvärr ett över par sista nio och föll tillbaks lite till en delad 17:e plats. Han klättrar ändå från 97:e till 64:e plats på FedEx-listan.

För Tiger Woods ser Mastersformen ut att låta vänta på sig. Tiger slutade på en 72:a plats, 22 slag bakom segrande Cantlay.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-26
TournyttAlexander NorenJon RahmJustin ThomasPatrick CantlayPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top