En lycklig Ross McGowan tog sin andra ET-seger i Italian Open, elva år efter sin första // Foto: Getty Images

Europatouren

Efter elva år – McGowan ET-segrare igen

Sjöholm bästa svensk när engelsmannen segrade.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-25

Årets upplaga av Italian Open avgjordes först på 72:a hålet.

Chervò Golf Club utanför Brescia bjöd på mjuka och relativt lättscorade förhållanden och när engelsmannen Ross McGowan rullade i sin birdie från sex meter på sista hålet tog han sig till 20 under par för tävlingen.

När McGowans landsman och spelpartner Laurie Canter sekunderna senare misslyckades med att förvalta sin birdiemöjlighet från tre meter var saken klar, Ross McGowan stod som segrare på ET, elva år efter sin första seger i Madrid 2009.

– Jag har svårt att samla tankarna just nu. Det känns som att jag spelade vingligt idag och var överallt på banan, men ännu en gång klev puttningen in och räddade mig, sa en rörd 38-åring direkt efter segern.

För Canter blev det en snöplig delad andraplats tillsammans med belgaren Nicolas Colsaerts. Canter hade ledningen större delen av sista ronden men när McGowan sänkte ett långt bunkerslag på hål 16 efter att ha varit i trubbel fick den senare en mental boost som räckte hela vägen till seger.

För svensk del blev Joel Sjöholm bäst på en delad 22:a plats. Sjöholm vände en tung inledning sista dagen med fyra birdies sista nio för 70 slag och 13 under par totalt.

Niklas Lemke avslutade sylvasst med 66 slag och klättrade från delad 53:e till delad 30:e plats, en placering som han delade med bland andra Oscar Lengdén (70).

Jens Fahrbring gick runt på 74 slag sista ronden och delade 48:e plats totalt.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-25
TournyttEuropean TourJens FahrbringJoel SjöholmLaurie CanterNicolas ColsaertsNiklas LemkeOscar LengdénRoss McGowanTournytt
Scroll to Top