Jordan Spieth med sin pappa Shawn på bagen. Foto: Getty images

Tournytt

Spieth pappa vikarierar för sörjande Greller

Radarparet Jordan Spieth och Mike Greller har varit med om mycket genom åren.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-23

Jordan Spieth har sin pappa Shawn som caddie under veckans Zozo Championship. Hans ordinarie caddie, Mike Greller, är tillsammans med familjen då hans mor gick bort förra veckan.

Senast Shawn Spieth vikarierade som caddie var under WGC-Mexico Championship förra veckan. Då var Greller hemma på grund av att hans far hade avlidit.
– Att förlora båda sina föräldrar på ett och ett halvt år, jag sa till honom, att jag inte kan relatera men ändå föreställa mig hur det är, sa Spieth efter sin öppningsrond på Sherwood Country Club.
– Jag var tillsammans med honom i lördags morse när han fick reda på nyheten och jag har aldrig tidigare sett honom på det sättet. Vi har gått igenom väldigt mycket tillsammans.

Mike Greller förväntas vara tillbaka på bagen lagom till Masters Tournament om en månad. Spieth sa till journalister på plats att han tyckte lite synd om sin pappa som får vikariera på en så kuperad bana som Sherwood.
– Jag vet att han tycker om jobbet men det är en tuff promenad. Senast han var caddie var i Mexico City, som är belägen på hög höjd. Jag väljer inte de enklaste veckorna åt honom direkt…

Jordan Spieth gjorde tre bogeys och fem birdies under den första ronden. Så resultatet får anses vara godkänt för duon med en ovan caddie. Enligt Spieth var det dock ett tillfälle under ronden som hans far inte gjorde helt rätt.
– På hål 13 ska jag precis ställa mig vid bollen när han säger ’det är bara att du inte överdriver’. Jag fick ta ett steg tillbaka och sa till honom att ’det inte finns mycket han inte får göra men att säga vad en spelare inte ska göra precis innan han slår är en av dem’, sa Spieth och skrattade.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-23
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top