Pernilla Lindberg är bra placerad efter 18 spelade hål. Foto: Getty images

LPGA Tour

Lindberg delad sexa: ”Jag är nöjd”

Pernilla Lindberg spelade bra i majortävlingen för två veckor sedan. Nu är hon tillbaka i tävling och formen är intakt.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-23

Pernilla Lindberg har fått en bra start på veckans LPGA Tour-tävling som spelas på Great Waters Course i Greensboro, Georgia. Tävlingen Drive On Championship spelas här för första gången någonsin vilket innebar för Lindberg en osäkerhet på vilket resultat som är bra och vilket som är dåligt. Men fyra under par gör att hon är delad sexa med 54 hål kvar att spela.
– En helt ny bana för oss alla så det var svårt att veta hur scorebar den skulle vara. Jag hade som mål att vara under par, så jag är nöjd med dag ett, sa Lindberg efter ronden.

Enligt svenskan är de största svårigheterna på banan dess greener. Med stora platåer är det viktigt att stanna bollen på rätt ställe.
– Fairways är ganska breda men greenerna är hårda så du måste vara ganska precis för att bollen ska landa på rätt ställe. Och för att gå lågt måste man alltid sätta puttarna, vilket jag lyckades med idag. Jag var nöjd med mitt långa spel redan under KPMG PGA Championship och det spelet har följt med hit och idag satte jag några fler puttar.

Tävlingen leds av Danielle Kang och Jennifer Song. De båda är sju under par.

Efter 18 spelade hål är Linnea Johansson näst bästa svenska, +1. Ett slag bakom är Louise Ridderström och ytterligare ett slag därefter har Linnea Ström placerat sig.

Här är ledartavlan!


Text: Jesper Johansson • 2020-10-23
TournyttLPGA TourPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top