Oscar Lengdén delar 18:e plats trots två sena bogeys under andraronden // Foto: Getty Images

Europatouren

Lengdén bäste svensk i Italien

Canter leder med två slag efter fantomgolf.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-23

Trots två sena bogeys är Oscar Lengdén bäst av de blågula spelarna efter två ronder av Italian Open på Chervò Golf Club utanför Brescia.

Han följde upp sin fina inledningsrond på 65 slag med en 71-rond på fredagen. Lengdén var tre under för ronden med tre hål kvar men bogeys på hål 7 och 8 tog honom tillbaks till åtta under par för tävlingen och en delad 18:e plats.

Lengdén är åtta slag bakom ledande engelsmannen Laurie Canter, som spelat stor golf de två första dagarna. Canter har haft ronderna 60-68 och är med sina 16 under par två slag före tvåan och landsmannen Ross McGowan.

30-åringen från Bath har hittills ingen seger på Europatouren men har haft fin form den senaste tiden med bland annat en andraplats i Portugal Masters och en femteplats i Wales Open.

– Om man ska vara med däruppe på söndag eftermiddag så är det för tidigt att börja fundera nu. Det är massor av bra spelare som jagar bakom mig och jag ska försöka att vara avslappnad och spela vidare ungefär som de första två dagarna, sa Canter efter sin andrarond.

Näst bästa svenskar är Niklas Lemke (66-71) och Jens Fahrbring (70-67) på delad 31:a plats, Joel Sjöholm (68-70) är ytterligare ett slag längre ner på en delad 45:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-23
TournyttEuropean TourJens FahrbringJoel SjöholmLaurie CanterNiklas LemkeOscar LengdénRoss McGowanTournytt
Scroll to Top