Matthew Wolff har hittat tillbaka till sin underliga sving lagom till veckans tävling på Sherwood Country Club. Foto: Getty images

PGA Tour

Wolff ser fram emot tävling på hemmaplan

Varning för Matthew Wolff! Veckans bana har han spelat "flera hundra gånger"...

Text: Jesper Johansson • 2020-10-22 Uppdaterad 2020-10-22

På grund av covid-19 har veckans Zozo Championship flyttat över Stilla havet. Den första upplagan av PGA Tour-tävlingen spelades i Japan men på grund av pandemin har den flyttats till Sherwood Country Club utanför Los Angeles.

Regerande mästare är Tiger Woods som gissningsvis inte misstycker av bytet. Det var nämligen på Sherwood som hans egen Hero World Challenge spelades från år 2000 till 2013.  
En annan spelare som inte heller lär misstycka är hans spelkamrat under de första två ronderna. Matthew Wolff säger nämligen att han spelat banan flera hundra gånger tidigare. Eftersom han är uppväxt i närheten ser han fram emot en tourtävling på sin egen bakgård.
– Jag tycker det är fantastiskt att de har en tävling här igen. Jag ser fram emot att spela på en bana jag är superbekväm på, men det är dessutom första gången jag spelar med Tiger – så det kommer bli väldigt roligt och jag är säker på att även han känner till banan bra, sa Wolff till medier på plats.

Matthew Wolff spelade veckans bana för första gången när han gick i high school. Sedan dess har han varit en flitig gäst under ledigheter, både från touren och college.

Med en fin start på nya säsongen har amerikanen stora möjligheter att vinna veckans tävling. Men förra veckans resultat var inte vad han sökte. Elva över par och en 73:e-plats var för dåligt för honom. Turligt nog har han hunnit besöka sin coach, George Gankas, inför veckans tävling.
–  Min uppställning var lite skev och det blev bara värre. Turligt nog bor min tränare bara tio minuter härifrån och vi har jobbat hårt för att hitta tillbaka, vilket det känns som jag gjort.
– Golf är konstigt på det där sättet. Man kan känna sig som bäst i världen i två månader och dagen efter känna att man har tappat allt. Förra veckan var bara en sån vecka då inget stämde.

Så. Med en nyfunnen sving och med en fördel av att spela en PGA Tour-tävling på hemmaplan har Matthew Wolff på förhand goda chanser att göra ett fint resultat. Han är dock väl medveten om att inget kan tas för givet.
– Även om jag är bekväm på banan måste jag göra ordentliga förberedelser. Ruffen har aldrig varit så här lång på banan och det gör att banan spelas annorlunda. Men med den nivå av bekvämlighet jag har här … det är en fördel.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-22
TournyttMatthew WolffPGA TourTournytt
Scroll to Top