Phil Mickelson spelar veckans tävling på PGA Tour. Det kan vara hans sista på touren inför Masters Tournament i mitten av november. Foto: Getty images

PGA Tour

Phil tveksam till start om publik tillåts

Houston Open är den första tävlingen i USA som kommer att låta publik se spelarna på plats. Men en av de största stjärnorna tvekar över sin medverkan.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-22

Inför alla sina tre Masters Tournament-segrar har Phil Mickelson haft samma uppladdning. Nämligen att spela Houston Open veckan innan. Bevisligen har det. Varit ett fungerande system för den ständigt underhållande golfaren. Men ingenting varar för evigt. I en intervju inför veckans Zozo Championship har amerikanen nämligen meddelat att han överväger att avstå tävlingen i Texas.

Anledningen är att de ska tillåta ett begränsat antal åskådare, vilket i sin tur möjligtvis ökar risken för att smittas av covid-19.
– För mig personligen gillar jag inte risken det innebär veckan innan Masters. Jag känner att det är veckan innan majorn och med en så stor tävling veckan därpå vill jag inte riskera något. Beslutet att tillåta publik har gjort att jag tvekar om jag ska spela där eller inte.

För Phil Mickelson finn det ett bra alternativ som spelas samtidigt som Houston Open. På seniortouren spelas nämligen Charles Schwab Cup Championship.
–  Om Phoenix-tävlingen inte har publik åker jag antagligen dit istället om jag ska vara ärlig. Om båda kommer tillåta publik åker jag till Houston Open.

Houston Open är den första golftävlingen i USA att tillåta publik på plats. Varje speldag ska ungefär 2 000 åskådare tillåtas närvara på Memorial Park. Veckan dessförinnan spelar touren på Bermuda. Även där ska publik tillåtas. Det är dock oklart hur många som kommer få vara på plats för att se proffsen spela.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-22
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top