Collin Morikawa och Tiger Woods har en bättre relation idag jämfört med det tillfälle då Woods inte gav kollegan en autograf som barn. Foto: Getty images

Tournytt

Morikawa fick ingen Tiger-autograf som barn

Collin Morikawa är med i veckans tävling på Sherwood Country Club. Som barn besökte han anläggningen som supporter. Men det blev ingen autograf den gången...

Text: Jesper Johansson • 2020-10-21 Uppdaterad 2020-10-21

För inte allt för länge sedan besökte Collin Morikawa Sherwood Country Club. Inte som en av spelarna i startfältet, utan som en åskådare. Tiger Woods tävling Hero World Challenge skulle spelas på banan som är belägen nära Los Angeles och en ung Morikawa ville se sina hjältar på nära håll. 23-åringen minns inte så mycket från själva besöket men en sak minns han väl: Det blev inga autografer.
– En av få saker jag minns är att jag stod under en av balkongerna och ville ha en autograf. Jag väntade på Tiger Woods eller Phil Mickelson. Men det var många åskådare på plats och de hade inte så mycket tid så det blev ingen autograf, säger Morikawa inför veckans Zozo Championship.

Det är väl kanske inte helt ovanligt att supportrar inte får autografer av de största stjärnorna. Efterfrågan är stor. Turligt nog var det här inget som gjorde att 23-åringen la golfklubborna på hyllan som barn. En fin amatörkarriär har följts upp av att på lite mer än ett år vunnit flera gånger på touren, inte minst på TPC Harding Park – där PGA Championship spelades i augusti i år.

Känslan är att han nu kan få en autograf av både Tiger Woods och Phil Mickelson då han är en av världens största stjärnor. Kanske är det de två spelarna som frågar sin unge landsman om några år.
I veckan kommer dock Morikawa inte att skriva några autografer till unga supportrar. Det är nämligen inga fans tillåtna på klubben. Kanske kan han ge igen från tidigare besvikelser genom att ha ett bättre resultat än barndomsidolen Tiger Woods.

Collin Morikawa spelar de två första ronderna av veckans tävling tillsammans med Justin Thomas och Patrick Reed.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-21
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top