Peyton Manning och Phil Mickelson kommer båda att delta i höstens välgörenhetsmatch. Foto: Getty images

The Match: Champions of Change

Ny välgörenhetsmatch i november – utan Tiger

Tiger Woods kommer inte att delta men Phil Mickelson ska spela tillsammans med tre andra idrottsprofiler i en match för välgörenhet.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-20

Det kommer att spelas välgörenhetsgolf igen. Första gången vi fick se det på länge var för ungefär två år sedan då Tiger Woods och Phil Mickelson möttes i ”The Match”. Den gången handlade det visserligen minst lika mycket om pengarna någon av de två skulle vinna. Men nu, i slutet av november, kommer det vara mer fokus på att ge pengar till bättre behövande.

Precis som i maj kommer en Phil Mickelson vara med. Så även Peyton Manning. Men Tom Brady och Tiger Woods är inte med och spelar. Istället byts de ut mot basketlegendaren och golfälskaren Charles Barkley samt den aktive basketstjärnan Steph Curry. Detta innebär alltså att endast en golfspelare kommer att delta i golfmatchen kallad ”Champions of Change”.

Formatet kommer vara modifierad foursome, alltså vartannat slag efter att båda slår från tee, och för att göra matchen så jämn som möjligt spelar Phil Mickelson tillsammans med Charles Barkley, som definitivt är den sämsta spelaren.
Se videon nedan:

Så. Kanske kan man säga att Phil Mickelson, femfaldig majorvinnare, spelar ensam mot Stephen Curry och Peyton Manning. På många hål i alla fall…

Matchen kommer att spelas 27 november och spelplatsen är Stone Canyon Golf Club i Arizona, en bana som ägs av Phil Mickelson Properties.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-20
TournyttPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top